Google представи най-новата визия на своето чат приложение Hangouts, което сега става по-бизнес фокусирано. Компанията представи Hangouts Chat и Hangouts Meet.

Докато стандартното приложение на Hangouts все още ще бъде налично за известно време, то ще бъде заменено от Hangouts Chat и Hangouts Meet. Двете приложения са замислени да конкурират Slack и Microsoft Teams. И естествено, приложенията са тясно интегрирани с останалата част от G Suite приложенията.

Hangouts Chat е нов инструмент за екипни разговори. Подобно на Slack, ще можете да създавате виртуални "стаи" за различни проекти и / или хора. Споделените файлове от Google Drive и Google Docs ще са достъпни в текста и освен това Chat има мощна търсачка с опции за филтриране.

Hangouts Meet е инструмент за видео-конферентни разговори. Всъщност Meet беше представно в началото на месеца именно с тази насоченост. Можете да споделяте връзки към разговорите, без да е необходимо да създавате профил, да инсталирате плъгин, или да използвате други инсталационни файлове.

Ще трябва да изчакате, за да изпробвате Hangouts Chat, тъй като той все още е в сравнително ранен етап на развитие. Но все пак можете да го тествате с Google Early Adopter Program.

Meet, от друга страна, е на разположение още днес и ще бъде достъпно за клиентите на G Suite "през ​​следващите няколко седмици." Очакваме Hangouts Chat и Hangouts Meet да раздвижат нещата в бизнес средите, тъй като досега доминираше Slack, а отскоро има и друг конкурент в лицето на Microsoft Teams.

Тагове: