Заедно с Nexus 4 и Nexus 10 вчера Google представи и нова версия на Android - 4.2. Тя продължава да носи името Jelly Bean, което подсказва, че става въпрос по-скоро за малка актуализация. 

Новостите в 4.2 обаче не са толкова малко. 

Започваме с поддръжка за индустриалния стандарт за споделяне на образа на дисплея към телевизори и дисплеи по Wi-Fi Miracast. Технологията работи като AirPlay на Apple, но е универсална. Google обещава все повече нови телевизори да имат вградени Miracast модули, но за тези, които имат по-стари модели, компанията ще предложи Wi-Fi аксесоар на цена от около 99 долара. 

4.2 заимства идея от Swype, клавиатурата, при която просто плъзгате пръст върху символите, които искате да включите в думата, а интелигентният речник разбира какво искате да напишете.

Интересен е и софтуерът на камерата, който позволява да правите пълни 360-градусови панорами чрез придвижване на устройството около себе си. Технологията се базира на професионални разработки, които Google използва в Street View

Притежателите на таблети ще могат да ги споделят с други членове на семейството, използвайки вградената система за потребителски профили. Тя включва някои иновативни концепции, като например моменталното инсталиране на приложение, което друг потребител вече е свалил. Неговата информация обаче е изчистена.

Android 4.2 включва още много новости, за които ще пишем по-подробно скоро. Платформата ще бъде налична заедно с Nexus 4 и Nexus 10, но скоро ще бъде предоставена под формата на ъпдейт и за останалите Nexus устройства.

 

Тагове: