Днес се случи нещо изненадващо - Mozilla придоби Pocket за неназована сума. Pocket (преди известна като Read it Later) е компания на 9 години, която развива инструмент за запазване на статии и видеоматериали, които можете да гледате, когато сте офлайн. Всъщност Pocket води началото си именно от Firefox, защото приложението (тогава Read it Later) беше добавка към браузъра на Mozilla. Днес Pocket работи на почти всяка мобилна платформа и настолен браузър и има 10 милиона активни потребители месечно.

Mozilla казва, че Pocket ще продължи да функционира като независима дъщерна компания. Pocket получи оферта за придобиване преди шест години от Evernote, но тогава Нейт Уейнер отхвърли офертата.

От своя страна Pocket казва, че няма да прави никакви съществени промени в своя продукт или бизнес през тази година. Но с течение на времето Mozilla ще се възползва от потребителската база на Pocket и ще интегрира инструмента в браузъра Firefox.

Според Уейнер Firefox и Pocket могат да разширят обхвата на висококачествената журналистика в световен мащаб: "В свят, в който сме затрупани със съдържание, става все по-трудно да открием качествено съдържание и да различим истината от измислицата, затова се нуждаем от една платформа, която предоставя високо качество, внимателно подбрано съдържание и почва за свободното слово, което да е достъпно за всички.“

 

Прочетете и това: Huawei и China Mobile разработват специални кули, които ще зареждат безпилотни дронове безжично

Тагове: