Nextbit – стартиращата компания, която се описва като „сбор от хора от Google, Apple, Amazon, HTC  и Dropbox", днес обяви своя предстоящ продукт, Baton,  по време на конференцията Code/Mobile. Baton представлява дълбоко вграден метод за споделяне на данни на приложенията между множество устройства в реално време.

В списъка с функции влизат:

 

  • Синхронизация: Поддържа приложенията и данните в синхрон между множество устройства, което позволява на потребителите да се придвижват плавно от едно устройство към следващо, без да губят такт.
  • Пас: Изпраща всяко отворено приложение в сегашното му състояние към друго устройство, което спестява време и премахва досадния процес на ръчно намиране и отваряне на приложенията на различните устройства.
  • Архивиране и възстановяване: Запазване на приложенията и данните в профила ви в Nextbit Cloud, така че винаги да можете да получите вашите приложения обратно от и на всяко устройство.

 

Nextbit може да не е познато име, но компанията има някои членове на екипа, които са известни. Учредителите Том Мос и Майк Чан идват от Google, а вицепрезидентът на проектирането е Скот Кройл, бившият главен дизайнер на HTC. За облачната услуга на компанията отговарят бивши служители на Dropbox и Amazon.

Публичната бета-версия на Baton ще бъде пусната само за CyanogenMod и ще е съвместима с четири устройства: Nexus 5, Nexus 7 (2012 и 2013г.) и OnePlus One. Можете да се регистрирате и да вземете участие в Baton от тук. Ще ви трябва и някое от съвместимите устройства, изброени по-горе, както и да сте готови да инсталирате CyanogenMod.

 

 

Прочети още: Безплатни детайлни сателитни снимки от Google

Тагове: