Telegram представи официално криптиране на гласови разговори. Екстрата идва с новия ъпдейт за операционните системи iOS и Android, но се предлага само в Европа. От компанията обещаха много скоро функцията да стане достъпна и за другите части на света. 

За гласовите разговори, разбира се, се използва пълно криптиране от край до край.

Друга интересна характеристика на новата функция е, че Telegram използва невронни мрежи, за да подобрява аудио качеството с времето. Потребителите обаче имат възможността да "деградират" качеството на разговора ръчно чрез настройките, ако искат да намалят ползваните данни. Ползващите могат да селектират кой може да им се обажда, както и да изключат гласовите разговори изцяло. От Telegram са убедени и, че качеството на разговорите в услугата е значително по-добро от предлаганото от конкуренцията. 

В ъпдейта компанията е добавила и възможността потребителите да избират с какво качество да изпращат видеата си. Преди изпращане, приложението предлага превю как точно ще изглежда видеото за получателя - екстра, за която Telegram твърди, че се пуска за първи път от тях. 

Тагове: