През последната една година YouTube приложението за смартфони и таблети (за Android и iOS) премина през няколко големи метаморфози и ето, че сега сме свидетели на поредната.

Като част от портфолиото на Google и следвайки интерфейсния стил на всички Google услуги, YouTube въведе картов-базиран интерфейс, който за първи път ви позволява да гледате видео, докато търсите или сърфирате в приложението.

 

В обновената версия за Android, YouTube приложението работи по-бързо, по-плавно и е оптимизирано за по удобна работа в портретна ориентация, когато го използвате на таблет. То ще се появи в Google Play "скоро", като от YouTube, казват, че някои потребители вече са изтеглили актуализацията.

 

Подобрено е и браузването. Докато гледате „минимизираното“ видео и търсите ново, ще може да добавите желаните към списъка ви за "гледане по късно" чрез, + бутона.

 

Актуализацията за първи път въвежда търсене на плейлисти, така ако гледате видеоклипове вътре в някой канал, следващото видео в канала ще се нареди на опашката и ще започне веднага след вървящото в момента. YouTube ви позволява да избирате да гледате клипове на множество свързани устройства.

Приложението идва и с нова по красива и стилизирана икона, по-видни бутони „палци нагоре“ и „ палци надолу“, както и ChromeCast бутона за споделяне на съдържание с ТВ приемници.

 

YouTube казват, че новият интерфейс ще бъде достъпен и за други платформи много скоро.