Xperia 1 на Sony и Galaxy S10+ са може би двата най-впечатляващи флагмана от стандартен вид, които бяха обявени в рамките на последната седмица. И двата наистина предоставят интересни технологични и дизайнерски решения (независимо от НЕ-гъвкавата си природа), които със сигурност ще ги превърнат в предпочитани решения за потребителите, които търсят флагмански смартфони през първата половина на 2019 година. Повече за Xperia 1 можете да прочетете тук. Конкретна информация за флагмана на корейския гигант можете да откриете тук.

Очаквано в мрежата започнаха да се появяват видеа, които сравняват камерите на двата смартфона. Важно е да уточним обаче, че авторите на видеата не уточняват на какво ниво е софтуерът на съответните модели, които са използвали, и дали въобще можем да говорим за финален хардуер. Например родното подразделение на Sony открито ни заяви при нашия hands-on с устройството, че въпросното все още не е с финален хардуер и софтуер. Припомняме, че Xperia 1 ще дебютира през април, докато Galaxy S10+ още на 8 март.

Друг важен фактор, който трябва да отбележим, е, че YouTube видео няма как да ви демонстрира в реален детайл на какво са способни, сигурни сме, убийствените камери на двата смартфона.

След всички пояснения до момента ви предлагаме две видеа – едното разглежда снимки, направени с двата смартфона, докато второто сравнява как камерите на обещаващите устройства се справят със снимането на видео. При второто видео можем да видим и трети участник - Nokia 9 Pureview.

И така:

---

Най-четени
Всички

Телефон със селфи камера под дисплея? Ще видим след само два дни

130 | 24.06.2019
Още от Tech

Вградената в екрана камера е триумф на дизайна, но не и на фотографията

21 | Преди 17 ч.