Макар фитнес тракерите да не са особено популярни в България, в САЩ и Западна Европа пазарът за подобен тип устройства става все по-голям. Основните конкуренти към момента са продуктите на Jawbone, Fitbit и Nike. Всеки един от тях има известни недостатъци и повечето критици смятат, че нито едно от устройствата не е достатъчно добро, за да оправдае цената си. Fitbit се стреми да опровергае това твърдение с Flex

Подобно на Nike+ FuelBand и Jawbone Up, Flex е гъвкава водоустойчива гривна, която отчита колко и как се движите, колко калории изгаряте, как спите и как се храните, давайки обобщен резултат, който може да следите посредством уеб интерфейс или приложение за смартфони и таблети. 

За разлика от Jawbone Up, Fitbit Flex комуникира със смартфона ви посредством Bluetooth. Животът на батерията е приличен - между пет и седем дни с едно зареждане. За съжаление Flex няма нито един бутон и се налага да активирате режим на сън посредством приложението. Хранителните възможности пък са напълно ръчни - списъкът с ястия в софтуера на Fitbit е сравнително богат, но разчита на вашата съвест и правилно отчитане на калориите. 

Flex се предлага в няколко цвята и струва 100 долара. Продажбите започват през пролетта.

 

Тагове: