LG представи новата гама IPS монитори на CES 2013 в Лас Вегас. В моделите са заложени иновативни концепции както за нуждите на специалистите, така и за масовите потребители. Трите акцента са моделите UltraWide, ColorPrime и Touch 10, подходящи за забавление, професионални приложения и тъч-базирано управление.

Моделът EA93 UltraWide е първият монитор в света със съотношение 21:9. С размер от 29 инча той предлага широк дисплей и забележителни мултитаскинг и мултимедия възможности. Подходящ е за гледане на филми и друго съдържание на широк екран, тъй като пропорциите му наподобяват тези на кино екран. Моделът има тънка рамка със CINEMA SCREEN дизайн.

Когато е необходимо изпълнението на няколко действия едновременно, 4-Screen Split разделя дисплея на четири сегмента. Технологията Dual-Link Up може да свърже монитора с външни устройства, като ноутбуци, смартфони, лаптопи, фотоапарати или външни твърди дискове.

Възможността за използване на всички пръсти върху екрана на ET83 Touch 10 осигурява оптимално Windows 8 потребителско изживяване. Конвенционалните тъч екрани предлагат възможност за издърпване на обекти на екрана само с два пръста, скролване и захващане, докато 23-инчовият монитор Touch 10 позволява потребителите да използват всичките си десет пръста едновременно.

Touch 10 открива нови възможности за боравене със съдържание. Той работи отлично с музикални приложения за виртуални пиано, синтезатор и струнни инструменти. IPS дисплеят предоставя широк зрителен ъгъл, който е перфектен за всяка учебна среда и други подобни ситуации.

EA83 ColorPrime е цялостно решение за филмови продуценти, фотографи, дизайнери и друг тип графични експерти, които се нуждаят от високо ниво на експресивност на цветовете и образите. Мониторът притежава Wide Quad High Definition (WQHD) резолюция (2560x1440 пиксела) и точно пресъздава широка цветова палитра, като показва 100% от sRGB гамата и 90% от Adobe RGB цветовото пространство.

За да осигури най-точните реални цветове, LG ColorPrime също предлага хардуерен калибратор, заедно със софтуера за калибриране - True Color Pro. Мониторът може също така да бъде завъртян на 90 градуса, с което дава на графичните професионалисти алтернатива за преглед и организация на тяхната работа.

Тагове: