CES 2015 е към своя край. В последните няколко дни се вълнувахме от даджите, които дадоха началото на новата технологична година. Сред компаниите, които представиха интересни продукти, можем да отличим и Dell. PC гигантът атакува CES с богато портфолио от лаптопи, но демонстрира и един интересен монитор.

 

XPS 13 и 15

Серия, която от Dell определят като „балансирана перфектно между форма и функционалност“. По думите на компанията XPS 13 е най-малкият 13-инчов лаптоп в света. Той разполага с операционна система Windows 8.1, а батерията е готова да осигури до 15 часа време за работа. Тя може да се извършва на опционалния UltraSharp Quad HD+ infinity дисплей с 5.2 мм рамка, което гарантира и отлично възпроизвеждане на филми и мултимедия. Петото поколение процесори Intel Core и SSD гарантират доброто поведение и бърза реакция на машината, докато лекият форм фактор (от 1.18 кг) – сериозна мобилност. XPS 15 е оборудван с новия UltraSharp 4K Ultra HD сензорен дисплей - с повече от 8 милиона пиксела. Богатият, наситен цвят и високата яркост позволяват на потребителите да виждат повече съдържание и да се насладят на по-фините детайли.

 

XPS 13 ще е наличен в отделни региони на EMEA (Европа, Централна Азия, Африка) от 20 януари. Началната цена е 1399 евро, a Developer Edition ще е наличен от края на месеца срещу 1199 евро. XPS 15 с 4K Ultra HD дисплей ще е скоро по пазарите, а цената му ще е 1849 евро.

 

Alienware 15 и 17

На CES 2015 Dell показа и най-новите членове на своето гейминг семейство. И двата модела включват опционалния четириядрен процесор Intel Core i7 и графиките Nvidia GTX 980m, съвместими с иновативния Alienware Graphics Amplifier (кутия, в която могат да се подреждат видео карти за десктоп машини. След това кутията може да се включи към поддържаните лаптопи). И двата нови Alienware 15 и 17 са с 20% по-тънки от своите предшественици, но и двата модела снабдяват графичните си карти със 100% от тяхната консумирана мощност, осигурявайки максимална производителност.

 

Моделите с Intel Core i7 ще имат дори опцията за автоматичен овърклок, когато включите компютъра към Alienware Graphics Amplifier (продава се отделно). Новите Alienware залагат на висококачествени материали за максимално потребителско изживяване - мед, алуминий и въглеродни влакна. Alienware 15 вече е наличен в някои страни в EMEA, а цената започва от 1499 евро. Цената на Alienware 17 е 1749 евро.

 

Серията Dell Inspiron 7000 и 5000

Inspiron 15 7000 Series стартира на CES с 5-то поколение Intel Core процесори и с опция за сензорен 4K UHD дисплей – най-яркият дисплей, предлаган някога от Inspiron. Екранът 4K Ultra HD въпроизвежда чист и широк ъгъл при гледане, подходящ за филми или редактиране на фотографии или видео.

Dell също въвежда иновативната Intel RealSense 3D Camera Front F200 при Inspiron 23 All-in-One десктопа. 3D камерата дава възможност за нови начини за общуване в игрите, забавлението, сътрудничеството и създаването на съдържание, което позволява на потребителите да изтеглят нови приложения от библиотеката на Intel App Showcase. Потребителите могат да играят с жестове в приложенията и да използват Intel RealSense 3D Camera Front F200 за 3D сканиране и 3D печат.

Серията Inspiron 15 5000 предлага процесори Intel Core от ново 5-то поколение и почти осемчасов живот на батерията, в един тънък и лек форм фактор – 22.7 мм и 2.68 кг.

 

Inspiron 5000 и 7000 разполагат с технологията True Color за подобрена визуална яснота и прецизност на цветовете, което позволява филмите и снимките да изглеждат повече от добре. Технологията True Color предлага няколко профила, които позволяват да изберете температурата, вибрирането и тона на цвета, като ви дава възможност да коригирате цвета, за да компенсирате светлинния нюанс (флуоресцентен, пламенен и т.н.), докато използвате своя лаптоп. И двете серии Inspiron 5000 и 7000 на Dell предлагат нов прецизен тъчпад, което прави работата на потребителите по-безпроблемна и бърза.

Inspirion 15 5000 Series ще е наличен от 20 януари с начална цена от 629 евро. Цената на Inspirion 15 7000 ще се търгува за 949 евро, а Inspirion 23 All-in-One с Intel RealSense камера – 929 евро.

 

Dell UltraSharp 34 Monitor

Въпреки че беше представен за първи път през август 2014 година на Pax Prime, извитият Dell UltraSharp 34 Monitor U3415W вече е достъпен. От Dell съобщават, че потребителите ще се насладят на новите измерения гейминга и мултитаскинга с панорамния, водонепропусклив, извит екран с детайлна WQHD резолюция. Мониторът разполага и с 18W интегрирани високоговорители, а функциите за свързване поддържат голямо разнообразие от устройства. Цената на монитора е 899 евро.