Лятото е възможно най-доброто време да обикаляте надлъж и нашир и да се насладите на онези неща от живота, от които офисното пространство ви ограничава. А когато сте заобиколени от слънце, красиви места и вкусна храна, със сигурност ви се иска да съхраните тези моменти в прекрасни снимки. Освен щастие и удовлетворение сега тези снимки могат да ви донесат и нещо много повече – стига да решите да се включите в регионалния конкурс за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards.

Вижте също: „Неоткритата красота“ е мотото на фотографския конкурс на Huawei за лято 2019

За да имате възможно най-голям шанс да спечелите голямата награда, обаче е нужно снимките ви да се открояват, за да впечатлят експертното жури. Ако не сте сигурни как да го направите, ето няколко съвета от Кристиян Даулинг (един от най-актуалните фотографи в света и последовател на Leica):

„Най-добрите портретни снимки представят модела по естествен, емоционален и нерядко драматичен начин. При портретната фотография светлината и сенките винаги са много важни. В тази област на фотографията обаче е много важна и способността да общувате. Важно е моделът да разбере, че това, което изисквате от него, е с цел да бъде създадена възможно най-добрата снимка, на която самият той ще бъде показан по качествен начин. Умението да накарате своите модели да се чувстват уверени не само в себе си, но и във вас като фотограф е ключово за създаването на красиви портрети."

"Нощната фотография е истинско изкуство сама по себе си. Точно това е областта, която отличава най-добрите от добрите фотографи. Ако снимате при ниска осветеност и не разполагате със статив, е добре да избягвате ниските скорости на затвора на камерата. Това осигурява стабилност на изображението и липсата на „размазани“ елементи в него."

"Снимането при силна слънчева светлина също би могло да бъде много сложно начинание. Някои фотографи дори избягват да снимат в обедните часове, а само по изгрев и залез, но невинаги можете да си позволите такъв лукс. Ако слънцето е извън кадър, можете просто да закриете обектива така, както бихте го направили с очите си."

 

* Снимките са правени с Huawei P30 Pro

Ако споделеният опит на Кристиян Даулинг ви е бил полезен и сте готови да подадете своя снимка за конкурса Huawei InFocus Awards – имате броени дни, за да го направите. Крайният срок е 11 август. Заявките за участие се подават на официалния сайт на конкурса.

Вижте още: България започна с отлични резултати в Huawei InFocus Awards

Оцени:
Рейтинг: 5