Миналата седмица LG показа своя кръгъл умен часовник с Android Wear - G Watch R. Той ще влезе в пряка конкуренция с излизащия утре сутрин Moto 360, който беше първия умен часовник с кръгъл екран. Днес на IFA 2014 ние виждаме снимки и видео на този нов часовник от LG.

Да започнем с дизайна: тялото на G Watch R е метално и можем откровено да кажем, че изглежда страхотно. Екранът OLED с размер 1.3 инча, но не е огънат, както този на Samsung Gear S. Резолюцията е 320x320 пиксела.

Самият часовник е с относително голям размер, но ние все пак говорим за умен часовник. Въпреки размера си обаче G Watch R се усеща доста добре на ръката, уверяват ни от LG. Той има и IP67 сертификат за водоустойчивост.

Хардуерните спецификации на кръглото LG са 1.2 GHz Snapdragon процесор, 0.5 GB RAM, 4 GB вградена памет и 410 mAh батерия.

LG G Watch R идва със стандартна 22 мм верижка, която може да бъде заменяна от потребителя. От компанията казват, че той ще се предлага с няколко различни типа верижки. LG G Watch R да бъде доста подобен на правоъгълния G Watch от гледна точка на интерфейс и функции. И двете устройства на LG идват с едно и също ниво на функционалност, т.е. G Watch R е просто кръгъл!

Дали LG G Watch R ще привлече голяма част от потребителите, които потриват ръце да се докопат до Moto 360, предстои да видим. Часовникът на корейците ще бъде в продажба през октомври тази година, а останалите му конкуренти са Samsung Gear S и Asus ZenWatch. Предполагаемата цена е 393 щатски долара.

 

 

 

Виж още: 65-инчовият 4K OLED телевизор на LG ще струва 7000 долара