От презентацията на Philips на IFA 2014 стана ясно, че компанията иска да стъпи здраво в домовете, смартфоните и таблетите ви. Всички умни уреди, които компанията представи на панела си, са с перфектна интеграция за управление от мобилните ви устройства. Акцентите на презентацията са телевизори, монитори, озвучаване и умно домакинство.

Телевизори, които имат не само повече, а и по-добри пиксели

Линията умни Android телевизори на Philips се разширява с 4 модела, най-яркият от които е 9808 – флагманът на компанията. UHD телевизорът обещава да преформатира всяко изображение така, че да изглежда като заснето в Ultra HD резолюция на 65-инчовия екран. Micro Dimming Premium и Bright Pro функциите на дисплея дават на телевизора перфектен контраст. Четиристранната Ambilight технология и смарт връзката с Hue Beyond осветителните тела помагат за настроението в стаята, а безжичната бас каса едновременно предлага кристално ясен звук и може лесно да се скрие от погледа.

Останалите модели, представени на изложението, показват същото страхотно качество, с някои вариации – извитият дисплей на 8909 например. Philips Media Player UHD 880 е кутийка, която ще стриймва 4K UHD съдържание с новата технология за компресиране HEVC. Устройството е базирано на Android L операционна система и е безплатно за всички собственици на телевизори от сериите 8000 и 9000, излезли през 2014 г. Всеки от новите модели включва Smart All-in-one touch функцията, която пренася пълното усещане на Android на големия екран.

SoftBlue и G-Sync монитори за запалените геймъри

Philips се грижи и за геймърската общност със SoftBlue, технологията на новите си монитори. Тя намалява вредата за очите, която синята светлина нанася в някои вълнови честоти. G-Sync, решението на Nvidia, е вградено в новия 272G5DYEB, 27-инчов гейминг монитор с вграден GPU, който самостоятелно контролира честотата на опресняване на изображението за по-гладко видео.

Свързаните музикални уредби, бебешки монитори, кафе машини, лампи и дори освежители за въздуха на Philips са поредната крачка към умния дом, а колаборациите със Spotify и Armin Van Buuren осигуряват качество и гладка преходност на звука вкъщи и навън, от стая в стая и между устройствата ви. Всеки от новите уреди идва с мобилно приложение, което ви помага с управлението му и ви дава идеи за разнообразните му приложения.

IFA 2014: Нови телевизори и доста умни устройства от Philips, акцент върху мониторите

Тагове: