Samsung Electronics днес демонстрира своя подход за превръщане на Интернет на нещата (IoT) от визия в реалност и използва пресконференцията си на IFA 2015 в Берлин, за да покаже цяла гама от нови свързани устройства и IoT услуги. Най-новият принос на Samsung към бързоразвиващата се IoT екосистема се основава на водещата философия на компанията за IoT: откритост, сътрудничество между индустриите и – най-важното – подход с фокус върху човека.

„За Samsung IFA 2015 е с фокус изцяло върху Интернет на нещата. Ние сме категорични, че IoT ще внесе революция в света на потребителската електроника и това е една възможност да покажем колко далеч успяхме да стигнем само за една година" – заяви д-р У.П. Хонг, главен маркетинг директор на Samsung Electronics. – "Всяка година Samsung продава повече от 300 милиона продукта на европейските потребители. Днес нашите продукти се използват от 85 милиона европейци – у дома и все повече на работа. Няма организация с по-добри позиции, която да гарантира, че най-новата технологична революция е водена не от технологиите, а от нуждите и очакванията на хората. Нашата визия е за IoT в „синхрон с живота“, създаден за вас.“

За да придобиете представа за безкрайните възможности на IoT, посетете IoT зоната на Samsung в средата на щанда на Samsung в CityCube на Messe Berlin, който е създаден в сътрудничество с известния архитект Феручио Лавиани.

 

Samsung SmartThings Hub с решението Smart Home Monitor

 

s

 

Samsung SmartThings представи нова линия от още по-мощни и лесни за употреба IoT устройства, които ще бъдат достъпни по целия свят.

Алекс Хоукинсън, основател и главен изпълнителен директор на SmartThings, заяви, че за успешната реализация на Интернет на нещата IoT устройствата трябва да са изключително лесни за употреба, като в същото време предоставят на потребителите възможността за персонализация и лесен достъп до набор от инструменти и функции, които да им осигурят спокойствие, когато не са си вкъщи. Новият Samsung SmartThings Hub, сензорите и актуализираното мобилно приложение ще бъдат представени днес в САЩ, следващата седмица във Великобритания и ще навлязат в Европа през 2016 г.

Новият Samsung SmartThings Hub притежава по-мощен процесор, който позволява видеонаблюдение и включва резерв на батерията, който трае до 10 часа в случай на прекъсване на захранването. Като балансира личното уединение и сигурността, способността за видеонаблюдение позволява на хората да имат достъп до излъчване на живо по всяко време, но записва видео, когато регистрира неочаквано събитие като движение пред входната врата.

SmartThings представя и ново решение, наречено Smart Home Monitor, който предвижда унифициран достъп и контрол срещу проникване, дим и огън, течове и наводнения, както и други често срещани проблеми в домакинството чрез SmartThings приложение, което доставя известия в реално време, както и видеоклипове от множество камери.

 

Персонализирано спокойствие и добър живот със Samsung SleepSense


s

 

Добрият нощен сън е един от най-важните фактори за здравословен живот и Samsung SleepSense помага на потребителите по-добре да разберат и да управляват съня си. Сензорът е плосък диск, който просто се поставя под матрака на леглото и осигурява безконтактно наблюдение на сърцето и ритъма на дишане, включително и движенията на човек по време на сън.

SleepSense е свързано устройство, което помага да бъде създадена най-добрата среда за заспиване и запазване на съня. Устройството се свърза със Samsung уреди, както и с устройства на други производители. Например, когато потребителят заспи, приложението автоматично изключва телевизора и настройва отоплението или климатика, за да осигури оптимална среда за сън.

с

Базирайки се на ежедневните резултати и доклади на SleepSense, които потребителят може да види на смартфона си, приложението предоставя експертни съвети и препоръки, като отчита и всеки индивидуален метаболизъм. Това е резултат от сътрудничеството с д-р Христос Манцорос от Harvard Medical School. SleepSense осигурява точност до 97% и при това в комфорта на собствения ви дом.

 

Разширяване на UHD екосистемата с ключово съдържание и партньори


s

 

Samsung има постоянен ангажимент за разширяване на UHD екосистемата, като си партнира с компании, като Netflix, Amazon, Wuaki, Chili, Strefa VoD, Videoland, Videoload, TVN и Viaplay, както и с регионални компании за Европа, в това число Canal Plus и HD+, които са от ключово значение за създаването и предоставянето на UHD съдържание за ползване в глобален мащаб.

Чрез тези партньорства със световни лидери в сферата на UHD Samsung внася търговско съдържание на пазара, така че потребителите да могат да се насладят на своите любими шоу предавания и програми с първокласна картина и най-високо качество.

Samsung си партнира и с Gamefly, за да представи и абонаментната услуга Gamefly Streaming, която дава достъп до най-любимите в света игри, без необходимостта от конзоли, кабели или дискове. Gamefly работи, като излъчва онлайн популярни заглавия – игри, сред които Batman: Arkham Origins, Lego Batman 3, GRID 2 и HITMAN Absolution – всички достъпни директно на смарт телевизорите на Samsung.

 

Още по-добро визуално изживяване

s

Ангажимент номер едно на Samsung е да предоставя на потребителите телевизори, които осигуряват най-доброто визуално изживяване. SUHD телевизорите на Samsung притежават способността да излъчват High Dynamic Range (HDR) качество на картината, което е с по-голям контраст, по-ярки цветове, сложен детайл на сянката и различни акценти. Като цяло картината изглежда по-жива и автентична от всякога.

Притежателите на телевизори Samsung са уверени и в това, че техните телевизори са първите на пазара, които поддържат новата HDMI 2.0A спецификация, която позволява предаването на HDR метаданни по външните HDR-съвместими източници. Актуализацията на софтуера предоставя на собствениците на SUHD телевизори най-истинското качество на картината, което е налично днес. Тази актуализация на фърмуера разширява спектъра на HDR съдържание, достъпно за потребителите, както освен това дава изцяло нов стандарт за телевизията и развлекателната индустрия като цяло.

В допълнение клиентите могат да се насладят на това превъзходно качество на картината на гамата от извити телевизори на Samsung, които предоставят реалистично визуално изживяване в съчетание с изчистен и тънък дизайн, който лесно пасва на интериора в дома им. Потребителите могат да избират от 28 удивителни Curved SUHD телевизора, вариращи в размери от 48 до 105 инча.

 

d

 

За по-нататъшно осигуряване на повече възможности за потребителите да консумират любимото си UHD съдържание Samsung въвежда новия Ultra Blu-ray Player, който поддържа плейбек на UHD Blu-ray диска. Плейърът, който е в състояние да осигури 4 пъти по-висока резолюция и 64 пъти по-висока експресия на цветовете в сравнение със стандартните Blu-ray, е способен и на премащабиране на съдържанието, за да осигури UHD резолюция за всеки диск. В допълнение са налични и 4К стрийминг услугите. Ultra HD Blu-ray плейърът притежава елегантен заоблен дизайн, който пасва перфектно към извитите SUHD телевизори на Samsung.

 

Samsung AddWash – пералня, която е умна и свързана

 

s

Samsung WW8500 AddWash е първата в света пералня, която позволява на потребителите да добавят пране във всеки момент от изпиращия цикъл благодарение на нейната иновативна Add Door врата. Едно просто натискане на бутона спира въртящия се барабан и прави възможно добавянето на още пране, било то екип, който трябва да е готов за футболната тренировка утре, или пуловер и дори джинси, които не са се оказали в коша за пране. AddWash предоставя и ново ниво на грижа за деликатни тъкани, които са предназначени само за ръчно изпиране, защото сега те могат да се добавят направо при старта на цикъла за изплакване.

AddWash е и свързана перална машина, която работи както с Android, така и с iOS устройства, давайки възможност на потребителите дистанционно да проследяват и да контролират машината, както и да получават набор от уведомления директно на смартфона си. Новата WW8500 Add Wash помага на потребителите да получат по-бързи и по-добри резултати при изпирането благодарение на своя SuperSpeed цикъл, който може да изпере нормално количество пране за по-малко от час. Пералнята разполага и с функцията SuperSpray, която използва допълнителна струя вода, за да изплакне ефективно перилния препарат. Подобрената ecobubble™ функция създава по-плътни балончета, които интензивно проникват в тъканите 40 пъти по-бързо от обичайната смес от вода и препарат, предоставяйки изключителен резултат на изпиране дори при студена вода.

 

Партньорство с BMW и Volkswagen

 

s

 

Samsung вижда автомобилите като важна част от развиващите се IoT екосистеми и работи с няколко водещи производители на автомобили за допълнително модернизиране и иновации в автомобилната индустрия.

Samsung SmartThings скоро ще се интегрира с автомобилите на BMW, като показва уведомления от SmartThings Hub директно на таблото. От своя страна приложението SmartThings дава възможност да се провери техническото състояние на вашето BMW и дори ще може да се заключва и отключва от разстояние.

Samsung обяви и подробности за партньорството си с Volkswagen, което ще предложи на шофьорите лесно свързване с автомобила чрез Car Mode за Galaxy – приложение, което добавя стойност в автомобилното изживяване, създадено от MirrorLinkTM, водещи в индустрията и стандарта за автомобилна свързаност. Car Mode за Galaxy, контролиран чрез докосване и глас, задвижван от S-Voice, ви позволява да провеждате разговори бързо и лесно, да слушате любимата си плейлиста или да ви навигира до дадена дестинация. Той дори чете входящите съобщения на глас. Потребителите могат да се насладят на всички функции чрез Car Mode за мобилното приложение на Galaxy дори в кола без огледални функционалности.

Партньорството с Volkswagen интегрира и приложение Volkswagen Car e-Remote. Приложението се свързва с новия Samsung Gear S2 с различни автомобили на Volkswagen, което позволява безпроблемно взаимодействие директно от китката ви. Това включва дори локализирането на колата ви там, където сте я паркирали, включване на климатика, преди да се върнете в колата си в горещ ден, или управление на нивото на батерията на вашия електрически Volkswagen автомобил. Samsung и Volkswagen довеждат връзката между автомобила и носимите устройства на ново ниво.

 

s

 

„В основата на всички IoT иновации от Samsung – споделя Д-р У.П. Хонг - е нашият дългогодишен подход на изследване и наблюдение на всекидневния живот на хората, както и поглед над очевидното, за да открием иновативни начини за тяхното обогатяване чрез превръщането на всеки миг в приятно изживяване. Тази философия ще остане такава и занапред, за продължим нашето лидерство към по-умно, по-свързано и по-човешко бъдеще за всички нас.“

 

Прочетете още: Samsung със собствено новинарско приложение за Galaxy устройства

Тагове: