Само преди 2 дни в Ница, Panasonic представи иновациите от CES 2013 за европейския пазар. Компанията потвърди намеренията си да се придържа, както и досега, основно към високото качество на продуктите, като постави потребителя във фокус и се опита да създава продуктова гама, която събира на едно място всичко, което ползваме най-много в ежедневието си.

Така новата линия за 2013 г. на Smart VIERA Plasma ще комбинира най-доброто от интернет  и телевизията, съдържание, социални мрежи и приложения за бърз достъп до всичко, чрез собствен Home Screen за всеки потребител, на който може да разположите до 11 от любимите си приложения, функции и услуги. В това число, разбира се, YouTube, Skype, Facebook, Twitter и т.н. Серията 2013 VIERA Plasma, включва ZT60, VT60, GT60, ST60 и X60.


Panasonic VIERA ZT60

Основни акценти при всички модели плазми тази година са високо качество на картината, елегантен дизайн и енергоспестяващи функции, лесна експлоатация – мигновен Swipe & Share 2.0 контрол от Android или iOS устройства, директно на екрана, гласово взаимодействие чрез ключови думи, изречени на Smart VIERA Touch Pad Controller или свързан с телевизора смартфон или таблет. Компанията отново демонстрира и аксесоара Electronic Touch Pen (TY-TP10E), чрез който можете да рисувате или пишете на телевизионния екран.

Същите акценти ще бъдат водещи и при Smart VIERA LED/LCD телевизорите на Panasonic през 2013-а. Представени бяха 28 модела в девет нови серии – включително водещите WT60 и DT60, като продуктовата гама включва големини от 19 до 60-инча. И двете серии, както и част от гамата плазмени модели – ZT60 и VT60, са оборудвани с двоен HD тунер, който позволява гледане на два канала едновременно, както и едновременен запис на две различни предавания.


Акцент в Ница беше и 56-инчовият 4К OLED прототип, който видяхме първо на CES. Компанията заяви, че моделът е напълно готов за пускане в производство, като на масовия пазар ще може да го видим в момента, в който е налично достатъчно 4К съдържание, което да поощри покупката за крайния потребител.

Автор: Кристина Рашкова