Замяната на физически билети, пропуски и талони за отстъпка с дигитални версии става все по-популярна. Макар NFC да е изключително подходяща за тази цел, Apple предпочете да използва класическо разпознаване на визуални кодове в своята платформа Passbook, което стимулира основните конкуренти на компанията да постъпят по сходен начин.

По време на мобилния конгрес в Барселона Samsung представи Wallet, приложение, което ще идва с всички Android базирани смартфони на компанията. То позволява да съхраните всички поддържани самолетни, концертни и кино билети, талони за отстъпка в ресторанти и други заведения и да ги използвате директно, показвайки дисплея на устройството си там, където служителите биха сканирали физическия ви пропуск. Подобно на Passbook, Wallet изпраща нотификации при промяна на часа на излитане, например, както и при достигане на мястото, където трябва да покажете пропуска си.

Платформата все още е в бета и ще бъде налична за потребителите по-късно - вероятно след 14-ти март, когато очакваме корейците да анонсират Samsung Galaxy S IV. Повече за него може да прочетете тук.