Наближава кулминацията на тазгодишното издание на Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми, заснети с Huawei P50 Pro. Мотото на изданието 2022, организирано от Cinelibri, е #OpenForMoreStories, а победителите в него ще се радват на своята премиера в рамките на специална официална церемония на 15 юни в кино „Люмиер“ от 19 часа. Кино „Люмиер“ е една от емблемите на София за всички почитатели на седмото изкуство и храм за арт киното, редица фестивали и мероприятия.

Прожекцията и награждаването са отворени за всички и не само са с „вход свободен“, а предлагат и още една награда – този път за публиката. Един от нея на случаен принцип ще спечели най-новия смарт часовник на Huawei – Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition.

 

Три късометражни филма, заснети с Huawei P50 Pro, ще бъдат наградени от журито, съставено от доказани български професионалисти във всички области на филмопроизводството, а именно сценаристката Нели Димитрова, режисьорът и продуцент Илиян Джевелеков, актрисата Теодора Духовникова, операторът Калоян Божилов и Нина Алтъпармакова в качеството й на режисьор на монтажа. Водещи критерии при класиране на филмите победители са тяхната оригиналност, развитие на сценария и образите, въздействаща кинематография, последователност и цялостност на сюжета. 

„Смели и дръзки! Това е кратката ми оценка за филмите финалисти. Авторите им показват модерно и адекватно на времето мислене, както и реверанс към добрите кинотрадиции. За мен беше чест, че имах възможност да участвам в процеса. Благодаря“, споделя Нели Димитрова.

Награди

Освен безценния опит от работата с журито по времe на превръщането на суровите идеи в завършена продукция, участниците ще преживеят емоцията да видят нейната премиера в един от култовите киносалони на София заедно със своите екипи, приятели и широка публика от фенове на киното и технологиите. В официална церемония те ще получат ново устройство HUAWEI P50 Pro – каквато е била кинoкамерата им за тези филми, почетни статуетки, грамоти, книги от издателство „Колибри“ и акредитации за осмото издание на Международния кино-литературен фестивал „Синелибри“. Подарък под формата на книги ще получат и всички финалисти, предали готов късометражен филм, заснет с Huawei P50 Pro!

Очакваме ви и сме сигурни, че авторите на филмите съвсем скоро ще бъдат част от списъка с любими български, а защо не и европейски режисьори.

Снимки: Huawei