Най-новото попълнение към портфолиото на Samsung от смарт часовници, дългоочакваният Gear S3, е вече тук! Мощния мъник, съчетаващ в себе си класическа швейцарска визия и точност и иновативни технологии, беше представен с впечатляващо светлинно шоу в берлинския Tempodrom. Първото официално събитие на корейския гигант в рамките на IFA 2016 ни даде подробен поглед върху новата джаджа, а на мен - възможност дори да я сложа на ръката си.

Да започнем с очевидната голяма гордост на Samsung относно Gear S3. Умният часовник идва с изцяло нов дизайн, разработен в колаборация с швейцарски часовникари. На пазара ще излезе в две вариации, предлагащи уникална визия за уникалния ви личен стил. От една страна, имаме агресивния, надъхващ към приключения Gear S3 Frontier. Oт друга, получаваме луксозния на вид Gear S3 Classic, който ще допадне на всеки професионалист, ценящ елегантността и иконичния дизайн, който ще устои на времето. Разбира се, все пак говорим за “умен часовник”, т.е. константата, наречена персонализация, няма как да не излезе на фокус. Освен хилядите възможни “лица”, които може да свалите за вашия Gear S3, получавате и богат избор от каишки, разработени съвместно с дизайнера Андре Леви. А ако те не ви се нравят, не се притеснявайте. Gear S3 е съвместим с всички стандартни 22-милиметрови каишки.

 

с

 

Да преминем обаче към по-важното - функционалността. Първо, изглежда дори не ви трябва смартфон, ако Gear S3 е на ръката ви. Часовникът има вграден микрофон и лесно отговаряте на обаждания директно през него. Естествено, има някои условия - трябва да инсталирате приложение, което да ви позволява да правите това. За целта вече може да използвате и LTE стандарта за пренос на данни благодарение на слотче за SIM карта. 4-те GB вградена памет и бързата Bluetooth връзка ще ви позволят да стриймвате музика директно от Spotify към безжичните си слушалки. Познатият ни вече NFC ще елиминира нуждата да мъкнете със себе си кредитни карти, Always on дисплеят ще имитира перфектно визията на истински часовник, а подобреният GPS ще… знаете. Ще ви помага да не се губите в Берлин. Примерно.

Още получавате подобрени функции, проследяващи физическата ви активност, включително новия жиро-барометър, измерващ височината, на която се катерите. Прибавете към това издържаща до 4 дни батерия, пълна водоустойчивост и Gorilla Glass SR+, вече може да хващате джунглата и да се правите на Беър Грилс. С луксозно изглеждащ часовник с 1.3-инчов AMOLED дисплей, който не се чупи и не се дави, разбира се.

Това е засега от мен и Gear S3. Утре сутрин ни очаква още едно събитие на Samsung, посещение на щанда им на IFA 2016 и нещо интригуващо, за което ще разберете съвсем скоро. Ще ви държа в течение! Поздрави от Берлин!

Тагове: