Кйел-Мортен Йонсен, изпълнителен вицепрезидент и директор за Европа в Telenor, обяви името на новия главен изпълнителен директор на GLOBUL. Това e Стайн-Ерик Велан, който преди това е заемал поста управляващ директор на Унинор в Индия. Опитът му включва и позицията ръководител „Мобилни услуги” в Telenor Норвегия. Г-н Велан е бил начело на Telenor Сърбия в продължение на две години и половина, по време на важен за компанията преходен период.

 

В изявлението си той каза: „Радвам се, че получих възможност да оглавя GLOBUL – един от водещите телекомуникационни оператори и призната марка в България. С нетърпение очаквам да работя с екипа тук за по-нататъшно развитие на компанията в полза на клиентите, служителите и на българското общество“.

 

Новината за новия главен изпълнителен директор идва едновременно с друга новина  - от Telenor обявиха и че Европейската комисия е одобрила сделката за закупуване на българския оператор GLOBUL. Телекомът е закупен от компанията за 717 милиона евро, а в сделката влиза и "Германос Tелеком България". Финализирането на сделката се очаква през това тримесечие.

 

Тагове: