Японският производител Toshiba представи официално в България актуализираната си продуктова линия, включваща първокласен хибриден ултрабук, първия лаптоп с Ultra HD екран у нас и следващо поколение таблети Encore. Заедно с тези продукти бяха представени и новите серии Satellite C, L, P и S, както и мобилни бизнес предложения от Z-серията.

Ето някои от акцентите:

Първият потребителски хибриден ултрабук на компанията – Satellite Click 2 Pro P30W, е създаден за лесна смяна на режима от лаптоп в таблет с една ръка. Той идва с Full HD IPS дисплей и интегриран светлинен сензор Ambient Light, настройващ LCD яркостта в зависимост от осветеността на заобикалящата среда. Технологията DTS Sound подобрява аудиото на звука от говорителите harman/kardon. Устройството е с достатъчно портове и върху таблетната, и върху клавиатурната си част. Таблетът е оборудван с micro-HDMI за свързване към допълнителни екрани с поддръжка на Ultra HD изход. Клавиатурата включва пълноразмерен HDMI, два USB 3.0 порта и стандартен SD слот. Intel WiDi технологията позволява безжичен стрийминг на съдържание чрез споделяне на по-голям екран. Satellite Click 2 Pro P30W също така поддържа най-новия стандарт Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.0.

Satellite P50 и P50t притежават рядко срещаната комбинация от мощ и красота. Те са и перфектното решение за интензивна работа, медиен мултитаскинг и гейминг. P50t идва с 15,6-инчов Ultra HD дисплей, който осигурява кристално ясни образи с детайлност от 282 ppi, като е сертифициран от Technicolor за по-естествено цветово изображение с прецизен цветови диапазон. Потребителите могат да управляват индивидуално цветовите настройки на широка гама дисплеи чрез предварително инсталирания ChromaTune за Toshiba софтуер. Лаптопите са оборудвани с 4-то поколение процесор Intel Core Quad-Core i7 и видеокарта AMD Radeon R9 M265X с 2GB GDDR5 памет, осигуряващи плавно и безпроблемно редактиране и гейминг без компромиси. В зависимост от нуждите на потребителя се предлага избор от конфигурации за съхранение – SSD с капацитет до 256 GB, HDD до 1 TB, както и 1 TB хибриден SSHD диск за всичко, от което имате нужда.

Следващо поколение таблети Encore – eлегантни, достъпни и интуитивни

10.1-инчовият Encore 2 WT10-A и 8-инчовият Encore 2 WT8-B са идеалните спътници за всяко динамично ежедневие. Новата таблетна линия се задвижва от четириядрен процесор Intel Atom, осигуряващ висока производителност. И двете устройства идват с ОС Windows 8.1 с Bing, който включва множество актуализирани функции и опции. Таблетите се предлагат с едногодишен абонамент за Microsoft Office 365, OneDrive за онлайн съхранение на файлове и включени Skype минути за телефонни разговори.

X-Sports - спортна камера, предназначена за активния начин на живот


Спортната камера Camileo X-Sports с 2.0” LCD дисплей е създадена за заснемане на изпълнени с действие моменти. Тя се предлага със здрав и водоустойчив до 60 метра калъф и издържа на удар от изпускане до 1,5 метра. С дистанционно устройство, създадено да се носи на китката, потребителите могат да контролират действието, без да се притесняват от необходимостта да държат камкордера в ръце. Видеокамерата е с оптична стабилизация, а животът на батерията й е до 5 часа.