Събитието на Apple, WWDC 2014, е точно зад ъгъла и компанията вече е потвърдила определена дата и час за старта. То е планирано да се случи от 10 сутринта до 24:00 часа в понеделник, 2 юни, в Moscone West.

В минали години сме виждали хардуерни продукти (iPhone 4) на Apple, но като че ли напоследък WWDC се префокусира в софтуерно събитие. Трудно е да кажем дали нещата ще се променят през тази година, но слуховете говорят за такава възможност.

От софтуерна гледна точка най-голямата очаквана промяна, разбира се, е анонсът на iOS 8 и нова версия на OS X (10.10). От хардуерна гледна точка възможностите са няколко: iPhone 6, iPhone Air, iPad Pro или iWatch. Всеки от тези продукти бихме могли да видим и на събития през есента, но много слухове говорят, че поне един от тях ще видим през юни.

За iOS 8 се очаква да изглежда по същия начин, но с очаква тя да донесе една ключова за iWatch функционалност, наречена HealthBook, която очевидно ще се фокусира над здравето и фитнеса.

Според достоверни източници на 9to5Mac, на WWDC 2014 ще видим хардуерен продукт. Твърде вероятно е той да се нарича iWatch тъй като iOS 8 актуализацията с акцент върху здравето и фитнеса би била безсмислена. Да видим. А вие какво мислите?

 

Виж още: OS X 10.10 Syrah ще бъде представена на WWDC

Тагове: