Архитектите от компанията MVRDV, Jerde и Arup обединиха усилия относно проектирането на 400 метрова многофункционална сграда-небостъргач, наречена Peruri 88, която трябва да бъде построена в Джакарта. Ако проектът бъде одобрен от властта, работата по издигането на комплекса ще започне в съвсем близко време. Представители на MVRDV съобщават, че няколко международни хотелски оператора вече са заинтересовани от Peruri 88.

 

Многоетажният „вертикален град" се състои от няколко здания с пищни градини на терасите, обединени под различни ъгли в една обща конструкция. В практически автономните секции ще бъдат разположени апартаменти, офиси, магазини, хотел, кино, зала за бракосъчетания и четириетажен паркинг. Общата площ на вътрешното пространство на този комплекс ще бъде 360 хиляди кв.метра.

 

Peruri 88 ще предлага апартаменти за всеки вкус - от малки гарсониери, до огромни апартаменти и мезонети. Всеки жилищен сектор ще има изход към зелените градини, спортните площадки и зоните за отдих. Ниските етажи ще бъдат резервирани за офиси и търговски центрове. Пространството от 44 до 86 етаж ще бъде за луксозен хотел. Съоръжението ще бъде увенчано с панорамен ресторант с изглед към цяла Джакарта.