Днес в рамките на събитието Unbox & Discover Samsung Electronics Co., Ltd. представи най-новите си телевизори Neo QLED 8K и 4K, моделите OLED и саундбарове. Като водещ производител на телевизори в света в продължение на 18 поредни години с предложенията си Samsung преобръща представата за домашно забавление с широк набор от ефективни решения, задвижвани от AI.

"Преодоляваме границите на домашното развлечение, като интегрираме изкуствения интелект по начини, които променят традициите при възприемането на съдържание", каза SW Yong, президент и ръководител на Visual Display Business в Samsung Electronics. "Тазгодишната гама е доказателство за нашия стремеж към иновациите, защото предлагаме продукти, които не само предлагат изключителни аудио-визуални изживявания, но и значително подобряват живота и ежедневието на потребителите."

 

Издигаме сетивата с Neo QLED 8K: кристални картина и звук и интелигентни изживявания

Neo QLED 8K е флагманът на най-новата линия Samsung телевизори, който идва с подобрения процесор NQ8 AI Gen3 и отбелязва значителен скок при телевизорите с AI технология. Този процесор разполага с модул за невронна обработка (Neural Processing Unit - NPU), който осигурява два пъти по-висока скорост от своя предшественик, както и осемкратно увеличение на невронните мрежи от 64 на 512 - това гарантира изключително зрително изживяване с кристални и ясни детайли, независимо от източника.

Всеки кадър на екрана на Neo QLED 8K е истинско пиршество за очите благодарение на технологията за възпроизвеждане на изображения, която се управлява от изкуствения интелект. Тя разкрива и най-фините детайли с уникална отчетливост и естественост - от изражението на лицето до най-фините нюанси. С функцията 8K AI Upscaling Pro любимите предавания и филми се трансформират така, че да съответстват напълно на 8K дисплея, което позволява на потребителите да се насладят на детайлите и яркостта на картината, превъзхождащи традиционните 4K телевизори. Освен това функцията AI Motion Enhancer Pro прави динамичните сцени по-плавни и ясни - което е мечта за спортните фенове, - докато функцията Real Depth Enhancer Pro добавя реалистична дълбочина на картината и потапя зрителите в действието. Всички тези функции се обединяват, за да преформулират изживяването на големия екран, като поставят нов стандарт за визуално удоволствие.

Neo QLED 8K идва и с кристален звук чрез технологията AI sound. Тазгодишната версия на Active Voice Amplifier Pro вече се справя отлично с извличането на диалога от фона на страничния шум, като гарантира, че всяка дума се чува ясно. Object Tracking Sound Pro обогатява аудио изживяването, като синхронизира звука с действието на екрана за по-динамично и завладяващо съдържание. Adaptive Sound Pro още повече усъвършенства звуковото преживяване. Тази функция интелигентно адаптира звука към съдържанието и акустичните условия в помещението за един наистина богат и реалистичен звук.

Neo QLED 8K също има функции с изкуствен интелект, които разпознават и се адаптират към нуждите на потребителите. Режимът AI Auto Game се активира по време на игра, за да оптимизира визуалното и звуковото възприятие за още по-завладяващо и ангажиращо гейминг изживяване. Режимът AI Customization настройва картината за всеки кадър според личните предпочитания, а режимът AI Energy пести електроенергия, без да прави компромиси с качеството на картината. Тези функции гарантират, че Neo QLED 8K е по-лесен за управление, съобразен с индивидуалността на потребителя, както и с отношение към енергийната ефективност, за да удовлетвори и най-високите изисквания.

Предлагана в две разновидности (модел QN900D и модел QN800D) и с размери 65, 75 и 85 инча, гамата Neo QLED 8K обещава несравнимо зрително изживяване, което поставя нови стандарти в категорията на големите премиум екрани.

 

Интелигентни функции с операционната система Samsung Tizen за по-добра интеграция и персонализация

През 2024 г. екраните с изкуствен интелект на Samsung ще предопределят потребителското изживяване с усъвършенствана свързаност и набор от интелигентни функции, приложения и платформи. Използвайки мощната операционна система Tizen OS, тези нововъведения създават екосистема, която е свързана, персонализирана и защитена. Това от своя страна позволява на устройствата да се интегрират безпроблемно в цифровия свят на потребителите, а екраните се превръщат в централен хъб, за да отговорят на всички нужди.

Най-новите телевизори на Samsung са проектирани така, че да се свържат в интелигентна екосистема веднага след настройката. В момента, в който потребителите включат новия си Samsung телевизор, той открива и се свързва със съществуващите мрежи и устройства, а всичко това става с обикновена нотификация на смартфоните на потребителите. Тази лесна настройка се използва за всички Samsung устройства у дома, както и за уреди на трети страни и устройства на IoT благодарение на съвместимостта с HCA и Matter. Вече няма нужда от допълнителни хъбове, така че всичко - от осветителните тела до охранителните сензори - може да се управлява директно от екрана.

Продуктовата гама телевизори за 2024 г. на Samsung също така оптимизира интеграцията със смартфоните на потребителите. Потребителите могат просто да доближат смартфона си до телевизора, за да активират функцията Smart Mobile Connect, а това превръща устройството в универсално дистанционно за телевизора и свързаните домакински уреди. Освен това през 2024 г. смартфоните вече могат да се използват като гейм контролери с персонализиран потребителски интерфейс (UI) и сензорни усещания, предлагайки удобен и подобрен геймплей на една ръка разстояние.

Освен перфектно свързване смарт телевизорите на Samsung за 2024 г. предлагат и още по-персонализирано изживяване чрез своите приложения и платформи. С най-новите уиджети, телевизионните екрани вече са персонализирани контролни панели, които позволяват на потребителите да следят лесно състоянието на дома, данните от камерите, потреблението на електроенергия, прогнозите за времето и др. Samsung представя и Samsung Daily+ - платформата за умен дом, която съчетава разнообразна гама от приложения, като ги категоризира в SmartThings, Комуникация (Communication) и Работно място (Workspace), като последната категория ще бъде налична скоро в България. Всяка категория има за цел да подобри различните аспекти от ежедневието на потребителите и домашната обстановка.

Сигурността е от първостепенно значение, а със Samsung Knox всяка функция, приложение и платформа ползват надеждна защита, което позволява свързаните изживявания да останат поверителни и защитени.

 

Богата гама за всички видове развлечения: Neo QLED 4K, OLED и аудио устройства

Тази година Samsung представя разширена и усъвършенствана гама от телевизори и аудио устройства, създадена, за да предложи на потребителите по-широк избор, който да отговаря на различните стилове на живот и предпочитания. Тази линия подчертава отново ангажимента на Samsung по отношение на иновациите и ориентирания към клиента подход на компанията.

Линията 2024 Neo QLED 4K идва с най-съвременните иновации от последните флагмански телевизори Neo QLED 8K, като повишава зрителското изживяване с революционните функции на процесора NQ4 AI Gen2. Този усъвършенстван чип вдъхва живот на почти всяко съдържание, възпроизвеждайки го в зашеметяваща 4K резолюция. Усъвършенстван с Real Depth Enhancer Pro и Quantum Matrix Technology, екранът осигурява съвършен контраст дори при по-сложните сцени. С първия в света екран, сертифициран от Pantone за естествени цветове и Dolby Atmos за поглъщащо аудио изживяване, Neo QLED 4K задава стандарта за най-доброто 4K UHD изживяване. Моделът Neo QLED 4K ще се предлага в размери от 55 до 98 инча, за да отговори на всички условия и потребности.

Samsung представя и първия в света OLED без отблясъци (Glare-Free OLED), който елиминира ненужните отражения и запазва черното наситено и дълбоко, а изображенията ясни при всякакво осветление. Благодарение на същия внушителен процесор NQ4 AI Gen2 като при линията Neo QLED 4K, OLED телевизорите на Samsung разполагат с функции като Real Depth Enhancer и OLED HDR Pro, които правят картината още по-качествена и впечатляваща.

Освен това с функции като Motion Xcelerator 144Hz за плавно движение и бърза реакция моделът OLED на Samsung е най-добрият избор за игри. Освен елегантния дизайн тези OLED телевизори увеличават зрителното пространство. Предлагат се в три разновидности - S95D, S90D и S85D - с диагонал от 42 до 83 инча, така че има перфектно решение за всеки дом. Наличността на моделите варира според пазара.

Линията 2024 включва и най-новия саундбар от серията Q - Q990D, който се отличава с 11.1.4-канална конфигурация с безжичен Dolby Atmos. Този модел се предлага с множество функции, които са доказателство за продължаващото лидерство на Samsung като най-продаваната марка саундбарове в света през последните 10 години. А сред иновациите е и функцията Sound Grouping за пулсиращ, изпълващ помещението звук и опцията за индивидуално слушане, която дава възможност на потребителите да се наслаждават на съдържанието си през задните високоговорители, без да пречат на другите.

Изключително тънките саундбарове S800D и S700D продължават да предлагат високо качество на звука в невероятно елегантен и компактен дизайн. Освен това всички саундбарове на Samsung идват с усъвършенствани аудиотехнологии като Q-Symphony, която безпроблемно интегрира телевизорите и саундбаровете на Samsung за виртуозно оркестрирано звуково изживяване.

И накрая, Samsung представи изцяло новия Music Frame, който съчетава първокласно аудио с артистичен дизайн и е вдъхновен от The Frame. Това мултифункционално устройство позволява на потребителите да показват лични снимки или произведения на изкуството, докато се наслаждават на безжично аудио с интелигентни функции. Независимо дали се използва като самостоятелно устройство или в комбинация с телевизор и саундбар, Music Frame обещава усъвършенствано звуково изживяване, което допълва всяко пространство.

 

Кампания по предварителни поръчки

Потребителите могат да се възползват от кампанията по предварителни поръчки в периода от 19:00 часа на 24.04 до 00:00 часа на 14.05.2024 г. с условия, както следва:

·       Купи Neo QLED или OLED със саундбар HW-Q700C на цената на телевизора;

·       Купи Neo QLED 8K със саундбар Q990C на цената на телевизора;

·       Купи The Frame и получи безплатна рамка;

·       Купи Music Frame с отстъпка 10%.

 

Закупилите някой от избраните продукти в периода на кампанията, се възползват от 0% безлихвен лизинг за 20 месеца и безплатна доставка. А ако си участвал в предварителната регистрация, използвай кода за отстъпка от 200 лева (не важи за поръчка на Music Frame). 

Пълните условия и списък на участващите модели в кампанията по предварителни поръчки може да видите на: https://www.samsung.com/bg/tvs/pre-order

Снимки: Samsung