Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Въпреки трудностите, налегнали бизнеса заради липсата на чипове и глобалната пандемия, иновациите в технологиите не са забавили своя ход. Живо доказателство за това е новата визия за LED екран на Samsung. Дисплей, който превъзхожда всичко друго, което се предлага на пазара днес. При това не само със своите размери, но и с технологиите, които въплъщава в себе си. На следващите редове ще ви представим The Wall – една наистина уникална концепция, която позволява на потребителите да създадат оптимално визуално изживяване, съобразено с техните индивидуални желания.

 

МicroLED технологията – бъдещето вече е при нас

 

Всички вече отдавна сме запознати с възможностите на съвременните технологии, що се отнася до разработването на новите модели телевизори. Ето обаче, че новият крал вече не е OLED или QLED. MicroLED е впечатляваща нова технология, която използва отделни микроскопични светодиоди за създаване на картината, за разлика от съществуващите LED телевизори, които просто ги използват за създаване на светлина зад LCD слоя. Това означава, че черните зони на изображението са напълно черни, тъй като техните пиксели изобщо не излъчват светлина. Технологията донякъде наподобява тази на OLED, но е с оптимизирана пикова яркост. MicroLED е модулна технология, което означава, че може да бъде конфигурирана за различни размери и резолюции. Тези модули се закрепват заедно (подобно на конструктор), като гъвкавият им дизайн осигурява възможност за създаване на дисплеи в различни форми. MicroLED предоставя и възможности за изграждане на умопомрачителни като размер дисплеи. Оттук спокойно може да кажем, че от Samsung са „уцелили в десетката“ не само като технология, но и заради самото име – The Wall, което няма нищо общо с имената, съставени от поредици от букви и цифри, с които обикновено производителите кръщават своите модели и които не означават нищо за потребителите.

 

Телевизор – стена, изцяло по ваше желание

 

Както споменахме, The Wall на Samsung е с модулна конструкция, която позволява използването му като обикновен голям смарт телевизор или като дисплей с размерите на стената на жилището ви при свързване на няколко модула заедно. Възможностите, които модулната конструкция предоставя, са много и зависят единствено от вашите желания и нужди. Относно размерите в момента може да избирате „конструкции“ с размери от 110 инча (2.4х1.4 метра) и 2К резолюция до гигантски стени от 583 инча (12.9х7.3 метра) и 8К резолюция. Говорейки за стена, The Wall освен с размерите си ще ви плени и с невероятния си външен вид, който ще ви позволи да интегрирате дисплея му на всяко едно място благодарение на неговия тънък безрамков Infinity дизайн. Рамката се отличава и веднага прави впечатление със своето минималистично и елегантно покритие, което може да бъде персонализирано по ваше желание за максимално добро вписване във всеки интериор. Към The Wall може да се свърже и постави всяка подходяща аудиосистема, създавайки условия за невероятно изживяване.

 

Технологиите на Samsung, които са призвани да ви доставят несравними емоции

 

Samsung винаги са били сред лидерите, които водят технологиите или по-скоро – създават технологиите на бъдещето. В The Wall са интегрирани някои от най-новите разработки на компанията, които са призвани да осигурят най-доброто качество на изображението, което сте виждали. На първо място, това е технологията Black Seal, която заедно с изключително черната основа на панелите доставя превъзходни нива на черния цвят. Точно това спомага за осигуряването на много висок контраст и безупречна детайлност на картината. В комбинация с рейтинга IP20 тази технология също така предпазва екрана от удар и прах дори когато това се случва на близко разстояние. Друга технология, която е имплементирана и се грижи за удоволствието на очите, е Ultra Chroma. Нейната функция е да предостави живи и естествени цветове, което се случва заради по-тясната дължина на вълната на цвета. Резултатът е почти два пъти по-чисти цветове от тези при конвенционалните светодиоди.
Относно качеството на картината конкуренцията в използваните технологии е голяма, но Samsung отново се откъсват напред със своята Quantum HDR технология. В The Wall се използват усъвършенствани такива за подобряване на картината – това са LED HDR, както и поддръжката на HDR10+, които пресъздават оптимално пиковите стойности на яркостта и контраста във всяка една сцена. Резултатът от тях е впечатляващ и няма как да се опише точно с думи – трябва да се види на живо.
Изкуственият интелект също намира почва в The Wall в лицето на квантовия процесор Flex, който е призван да увеличи мащаба и да разшири визуалното удоволствие отвъд познатите ни граници. Чрез него и внедрената опция за интуитивно регулиране на размера на екрана в зависимост от резолюцията се осигурява плавна и реалистична картина във всеки размер в резолюция до 8K.От хола у дома до огромната бизнес зала за презентации

 

Къде може да използваме най-рационално огромния потенциал, който The Wall предоставя?
Отговорът е лесен – почти навсякъде! Благодарение на модулния дизайн може да „сглобите“ телевизор за своя хол, дори последният да не е с чак толкова големи размери. Ако сте артист и желаете да покажете своите произведения на публиката, може да използвате The Wall в галерията – освен традиционния Entertainment режим е налице и фонов такъв – Ambient, който е подходящ за представянето на всяка великолепна картина, която желаете. Дори ако се доближите много близо до дисплея, качеството на картината остава превъзходно благодарение на microLED технологията. Ако се занимавате с дизайн, The Wall предоставя пълна гъвкавост за изграждане на идеално студио за всеки клиент. При това различният размер и различната форма на дадено пространство няма да са пречка – модулният дисплей на The Wall е готов да следва всяка форма и извивка, предоставяйки различни опции за монтаж – вдлъбната, изпъкнала, наклонена, L-тип позиция и други. Относно бизнеса – използването на Samsung The Wall разкрива широки възможности:
Голямата видеостена във вашия бизнес може да ви даде много. Това може да промени целия облик и усещане в офиса или на мястото, насочено към клиента.

Разположена във фоайето, видеостената ще създаде запомнящ се момент за всеки клиент, гост или потребител, който стъпи вътре. Разполагайки The Wall в заседателната зала или зоната за срещи, мигновено превръщате това пространство в основен център за видеоконференциите и презентациите със забележителна визуализация. The Wall на Samsung може да бъде внедрен навсякъде в бизнеса – от малки бизнеси до големи индустрии като автомобилостроенето, хотелиерството, до корпоративния и здравния сектор – навсякъде зашеметяващото визуално изживяване е повече от добре дошло.

Снимки: Samsung