Няма съмнение, че сгъваемите телефони на Samsung пристигат на високи цени, но вземете един от тях, изпитайте прекрасния му дисплей и може да си убедите, че си заслужава. Досега серията Galaxy Z Fold се намира в постоянна конкуренция с впечатляващото представяне на серията Galaxy S. След като слухът от миналия месец намекна, че Samsung може да работи по запълването на тази празнина с Galaxy Z Fold4, нов такъв сега го подкрепи.

Според пост от профила Ice Universe следващият флагмански сгъваем телефон на Samsung ще включва основна камера с висока разделителна способност, с резолюция от 50-мегапиксела – голям скок от 12-те мегапиксела на Galaxy Z Fold 3. Новият брой пиксели е същият като съответните единици на Galaxy S22 и Galaxy S22+ и въпреки че все още не е потвърдено, бихме очаквали, че сензорът също ще бъде същият (1/1.56" 50MP GN5).

Според туита към 50-мегапикселовото основно устройство се присъединяват 12-мегапикселова ултраширока и 12-мегапикселова телефото камера. Източникът казва, че това телеобективно устройство ще има възможност за 3x увеличение и че това е „най-силната 3x камера на Samsung досега“, дори повече от това, което получавате на Galaxy S22 Ultra. Не е ясно какво означава „най-силен“ тук, но се обзалагаме, че става дума за цялостното качество.

Като цяло изглежда, че серията Galaxy Z Fold най-накрая ще осигури фотографско изживяване, което е много по-адекватно за цената си – мнозина бяха доволни от камерите на Galaxy S22+. Надяваме се, че Z Fold 4 ще бъде на ниво. 50MP GN5, ако е реален, все още ще бледнее в сравнение с царя – Galaxy S22 Ultra и неговия 108MP сензор за основна камера и съответните възможности за увеличение. Но все пак сме оптимисти, че гъвкавата серия скоро ще стигне дотам.

Снимка: Samsung

Виж ощеИзтекла информация за Galaxy Z Flip 4 показва един добре познат модел