Samsung Electronics Co., Ltd. представи бъдещето на Micro LED технологиите на Integrated Systems Europe (ISE) 2022 в Барселона с три нови модела на своя най-високотехнологичен екран – The Wall.

„Micro LED технологията е създадена, за да определя бъдещето на иновациите в екраните. От търговията с луксозни стоки, през сферата на услугите до събитийната и туристическата индустрия, потенциалът на Micro LED да осигурява на бизнеса възможност да постига повече е безкраен“, каза Hyesung Ha, изпълнителен вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung Electronics. „ISE е най-голямото изложение в света в тази сфера и ние сме много развълнувани да разкрием нашата разширена гама на The Wall. Технологиите от следващо поколение, интегрирани в The Wall, ще осигурят ползи отвъд очакванията, трансформирайки всеки бизнес и разкривайки нови възможности.“

2022 The Wall – екранът с най-високата гъстота на пиксели досега

На ISE тази година Samsung представи своя модел The Wall за 2022 г. (име на модела: IWB) – иновативен модулен Micro LED дисплей, който осигурява завладяващо изживяване при гледане във формат на голям екран с висока разделителна способност. IWB ще се предлага във варианти с гъстота на пикселите от 0.63 и 0.94 пиксела, като този с 0.63 е най-тънкият в гамата на The Wall. Новият дисплей вече е наличен за предварителни поръчки в световен мащаб.

IWB демонстрира най-детайлната картина и разширяване на динамичния обхват на Samsung със 120 Hz честота на опресняване на екрана, HDR10/10+ и LED HDR на екрана. За да отговори на нуждите на всеки потребител или бизнес, The Wall предоставя гъвкавост при инсталацията с наличните различни размери на екрана, позволяващи гледането на 4K филми на 110-инчов дисплей до невероятно 8K качество на 220-инчов екран. Разделителната му способност е подсилена от мощния Micro AI (Artificial Intelligence) процесор, който анализира незабавно всяка секунда от съдържанието и оптимизира качеството на картината, като същевременно премахва шума.

Общият размер на отделните екранни панели е увеличен, което позволява на различния тип потребители да инсталират само четири панела, за да конфигурират UHD екрана, което означава по-бърз и по-икономичен монтаж. Подобреният корпус на дисплея укрепва големите екрани с висока разделителна способност и подобрява механичното качество за завладяващо визуално изживяване благодарение на плътното прилепване на панелите един до друг. На практика времето за инсталиране е намалено, което осигурява значителни ползи за бизнеса в сравнение с конвенционалните LED табели.

The Wall предлага водещи в индустрията технологии. С Multi View The Wall позволява едновременно възпроизвеждане от до четири източника, всички на един екран, без допълнителен сплитер, необходим за динамично показване на съдържание. Вградената в дисплея технология Black Seal създава гладка повърхност с ултра нискоотразяващо покритие за минимизиране на отраженията на външна светлина за по-чисти нива на черното. Наред с това с 20-битовата обработка The Wall предоставя изключително качество на изображението и гладко изживяване при гледане, подкрепено от пикова яркост от 2000 нита, осигуряваща по-ясни изображения.

The Wall всичко в едно – иновативен и удобен за монтиране

Тази година в Барселона бе представен и The Wall All-in-One (име на модела: IAB), който се предлага в три различни модела: 4K 146-инчов, 2K 146-инчов и 2K 110-инчов. Този невероятен дисплей от ново поколение внася иновации не само в изживяването при гледане, а в инсталацията. Стандартната разделителна способност на The Wall All-in-One е 16:9. Продуктът ще бъде наличен в световен мащаб скоро.

Най-иновативната характеристика на The Wall All-in-One е удобната инсталация, която включва предварително сглобен комплект рамка, позволяваща плътно прилепване на панелите. Този комплект, който прави за потребителите целия процес по монтажа толкова лесен, колкото при обикновен телевизор, включва вградена декоративна рамка на дисплея с форм-фактор 16:9 и вграден S-box медиен плейър, което понижава крайната цена.

Wall All-in-One предлага елегантен дизайн с дисплей, тънък само 49 mm, който след монтаж става 59 mm, измерено от стена до екран. Този тънък „безкраен“ дизайн без рамки осигурява директна връзка на екрана без отделно устройство за чиста и удобна настройка.

Освен това заедно с 20-битовата обработка, технологията Black Seal и Micro AI процесора, два 4K 146-инчови екрана могат да бъдат инсталирани един до друг, за да се създаде екран с форм-фактор 32:9, създаващ цяла стена с изключително качество на изображението.

Разнообразна гама от дисплеи, адаптираща се към новата ера в изображенията – от станция за зареждане на електромобили до хибридна класна стая

Наред с водещата в индустрията технология Micro LED, Samsung представи на ISE различни нови продукти с дисплей, които ще отговорят на постоянно развиващите се нужди на тази нова ера. Новата гама демонстрира непрекъснатите иновации на Samsung в изграждането на решения, които включват предимствата на безконтактна комуникация и подобрени функции за безопасност.

Най-новата гама устройства за ползване на открито на Samsung за 2022 г. (име на модела: OHA 55", 75") е проверена за видимост на открито от Underwriters Laboratories (UL), а тънкият дизайн позволява лесна инсталация и дългосрочна работа благодарение на сертифицираната с рейтинг IP56 защита. Със своя издръжлив и високопроизводителен хардуер OHA може да работи в различни условия. Един от случаите на употреба са станции за зареждане на електрически превозни средства (EV), чието търсене расте, тъй като продажбите на електрически превозни средства продължават да се увеличават в световен мащаб.

В сферата на образованието Samsung продължава да предоставя хибридни изживявания за обучение чрез своите иновативни продукти и решения. Новият Samsung Flip Pro за 2022 г. (име на модела: WMB) е наличен в два големи 75- и 85-инчови размера и представлява интерактивна бяла дъска, която осигурява както на учители, така и на ученици подобрени възможности за употреба и специализирани функции, за да отговори на постоянно променящите се образователни нужди.

Новодобавената USB Type-C свързаност на Samsung Flip Pro осигурява интегриран видеоконтрол и мощност (65 W зареждане), докато водещата в индустрията латентност при докосване и multi touch функции позволяват едновременно използване за до 20 души1. Новодобавеният интуитивен контролен панел, сензорите за контрол на яркостта и четирите предни и задни високоговорителя подобряват цялостното изживяване в класната стая и позволяват безпроблемна видео комуникация в отдалечена или хибридна среда в класната стая. И накрая със SmartView+ до 50 устройства могат да бъдат безжично свързани едновременно към дисплея, в допълнение към възможността за многократен изглед на до четири екрана, идеално за по-големи заседателни зали, както и за дигитализирани класни стаи. Технологията работи безпроблемно във фонов режим, което прави продукта лесен за използване както от учители, така и от ученици.

Снимки: Samsung