Търсенето на Tesla продължава да расте - мнозина взимат решение, че е по-удачно да изпълняват ежедневните си ангажименти, разчитайки на функциите на популярния електрически автомобил. Но, разбира се, за това трябва да се въоръжат с търпение, защото сроковете за доставка също се увеличават. Ситуацията се утежнява допълнително от множество фактори, като последният удар дойде от страна на дефект в автоматична функция за безопасност при стъклата на автомобилите.

Според съобщението по време на тестовете за съответствие на производството, „техниците на Tesla идентифицираха, че системата за автоматично обръщане на стъклата изпълняваше задачите си по начин, при който имаше по-големи от очакваните вариации в отговор на задействане при прищипване“. Проблемът засяга Model 3s, произведени между 2017 и 2022, Model Ys, построени между 2020 и 2021, и модели S и X, построени между 2021 и 2022. Tesla идентифицира проблема в края на август и след като резултатите бяха потвърдени, компанията взе решение за изтегляне. Добрата новина е, че все пак няма да се наложи собствениците да се „разделят” за дълго време с автомобила си - оказва се, че проблемът е отстраним чрез софтуерна актуализация и засегнатите би трябвало да я получат до 15 ноември. Новият коригиран софтуер се прилага за всички автомобили, произведени след 13 септември 2022 г., така че чакането най-вероятно ще си е заслужавало.

Снимки: Unsplash

виж още: Вашата Tesla не е съвсем ваша: канадец не може да влезе в автомобила си, докато не плати 26 000 долара за нова батерия

Още от Tech