Нуждае ли се светът от още една американска суперкола? Aria Group вярва, че да, и новата Aria FXE с 1150 конски сили е нейният отговор, пише Slash Gear.

Колата бе представена на изложението в Лос Анджелис, където стана ясно, че ще бъде предлагана в два варианта според задвижващия блок. Първата опция е Aria FE и тя има атмосферен 6.2-литров V9, чиято мощност остана в тайна, но вероятно е 720 к.с.

Ако клиентът бръкне по-дълбоко в джоба си, ще има възможността да се сдобие с доста по-темпераментната Aria FXE, която използва симбиозата между V8 двигател със 720 к.с. и чифт електромотори, даващи допълнителни 540 к.с. Скоростната кутия още не е избрана, но се очаква да бъде 7- или 8-степенна автоматична с двоен съединител.

В конструкцията на шасито са използвани въглеродни нишки, които са закрепени по напълно нова технология, за която Aria Group има собствен патент. Каросерията също е от карбон, като повечето от елементите по нея са направени с използване на 3D принтер.

Предишният опит на Aria Group за направата на автомобила беше през 2016 г. Тогава компанията показа купе със средно разположение на мотора под името Fast Fredy.