Не всеки ден се вижда кола, която не само прилича на изтребител, но и е щедро обсипана с 24-каратово злато. От друга страна обаче McLaren 720S е всичко друго, но не и обикновена кола. По време на тазгодишното издание на международното изложение в Дубай специализираното в разработката и доработката на продуктите на McLaren подразделение MSO (McLaren Special Operations) представи уникална версия на модела 720S, пише Slashgear.

Произведен изцяло по поръчка, уникалният McLaren 720S е изпълнен в Zenith Black - черен цвят със сатенен завършек, джантите му и други елементи по екстериора и интериора са със златна боя, а от същия материал (24 карата) е изработен и защитният термичен слой на двигателното отделение.

От MSO коментират, че за персонализирането на автомобила са били необходими повече от 120 часа, като само задното крило с неговия тематичен надпис цитат на Брус Макларън “Животът се измерва с постижението, а не само с годините” е отнело 30 часа. Собственикът на суперспортния автомобил ще получи новата си кола след приключването на изложението и ще има пълната свобода да се наслади на работата на четирилитровия V8 двигател, който ускорява от 0 до 200 км/ч за само 7.8 секунди и до максимална скорост на движение от 341 км/ч.

 

Тагове: