Apple Car е част от слуховете от няколко години и ако трябва да се вярва на нов слух, не трябва да чакаме още дълго. Очевидно първите усилия на компанията в автомобилния сектор ще се осъществят през септември следващата година.

Слухът твърди, че Apple Car ще пристигне през 2021 г., две години преди планирания график за пускане на умната кола.

Според предишни доклади Apple Car се очаква да пристигне едва през 2023 г. Въпреки това според Economic News Daily, позовавайки се на неназовани ръководители на тайвански производители, планът е преизпълнен, което означава, че можем да видим продукта много по-рано от очакваното. Очаква се тайванските партньори на веригата за доставки на Apple, които не са посочени в последния доклад, да произвеждат масово необходимите компоненти още през второто тримесечие на 2021 г.

В доклада се споменава, че Apple провежда тайна операция, където тества няколко подвижни прототипа на своя автомобилен проект по пътищата в Калифорния. Очевидно технологичният гигант е получил разрешение да изпробва самоуправляващите се превозни средства още през 2017 г. Въпреки че може би не сме ги забелязали никъде, Apple е сериозна за навлизане в бизнес сегмента, независимо какви точно са намеренията на гиганта.

Също така в предишен доклад се посочва, че Apple работи в тясно сътрудничество с TSMC за самоуправляващи се чипове, и се казва, че е в „предварителни преговори за сътрудничество“ с популярни автомобилни доставчици, за да изпълни плановете си. Освен това компанията наема персонал от големи фирми като Tesla и други, които да работят по проекта. Според MacRumors производителите на автомобили често обявяват нови превозни средства години по-рано, така че има възможност Apple да направи същото.

Предишната информация включва много източници, които твърдят, че Apple Car ще излезе между 2023 и 2025 г., като един от тях е известният анализатор Минг-Чи Куо. Като се има предвид това, препоръчваме ви да се отнасяте към този отчет с малко скептицизъм поне засега.

Снимка: 9to5mac

Bиж още: Този трик трябва да направи Galaxy Fold 2 по-достъпен за джоба ни