Традиционното автоизложение, провеждащо се в Ню Йорк и привличащо повече от 1 милион посетители годишно, бе отложено за пролетта на 2021. Официалната причина за това е, че залата, в която се провежда събитието, все още се използва за полева болница в борбата срещу коронавируса. Организаторите уточняват, че там все още не са настанени пациенти с COVID-19, но припомнят, че Ню Йорк е най-засегнат от вируса в САЩ, като само там има над 200 000 потвърдени случая.

„От началото на пандемията работим заедно с губернатора на щата, като нашата основна цел е да защитим посетителите на изложението. Ние сме горди, че можем да помогнем в тези трудни времена, като нашата зала остава на разположение на властите“, споделя Марк Шайънбърг, организатор на събитието.

Според него, въпреки че от събитието се отказаха автомобилни гиганти като Mercedes-Benz и Audi, в страната има огромно търсене на нови коли. Според проучвания повече от 50% от жителите на САЩ предпочитат придвижване с личен автомобил главно заради COVID-19 и притесненията от контакт със заразени хора в градския транспорт.

Организаторите на събитието споделят, че големите производители на коли традиционно използват шоуто за генериране на интерес към нови модели. През тази година любителите на бързите скорости с интерес с очакваха дебюта на електрическата кола на Volkswagen – ID4 на американска земя, както и премиерата на Ford Bronco.