Bentley обяви, че шест месеца след като започна да подготвя своя състезателен SUV (да, прочетохте го правилно), Bentayga е готов за големия ден. Мощният SUV на Bentley ще си проправи път към планината на Америка в Pikes Peak International Hill Climb през следващия уикенд. Bentley казва, че шестмесечната програма за развитие вече е завършена и пилотът на Bentayga ще бъде двукратният шампион Райс Милън.

Както винаги при изкачване на Пайкс пийк, пистата ще бъде с дължина 16 километра и има 156 завоя и надморска височина от 1438 метра от стартовата линия. Bentley се насочва към рекорда за клас SUV с Bentayga и отбелязва, че звярът ще трябва да поддържа средно 100 километра в час, за да постигне тази цел.

Средна скорост от 100 км/ч може да не звучи толкова бързо, но пътят нагоре Пайкс пийк е страшен за мнозина, тъй като много от завоите имат минимална или никаква защита между колата и падането от скалата. Милън ще бъде зад волана на Bentayga, оборудван с W12 двигател с мощност 600 к.с., използвайки адаптивно пневматично окачване и 48V активно управление против преобръщане.

Пилотът и неговият Bentayga ще се състезават в производствения клас, където се допускат минимални промени на автомобилите. Модификацията включва броня, пожарогасителна система, състезателна седалка и гуми Pirelli DOT. Компания извади около 300 кг интериорни тапицерии за събитието по правилата.

Автомобилът използва ауспусна система Akrapovic и е покрит с боя Radium Sating и използва стилен комплект аксесоари от Bentley, който добавя предния сплитер, дифузьора, страничните прагове и задния спойлер. Спирането трябва да бъде свръхпрецизно благодарение на масивните спирачки от въглеродна керамика.

Тагове: