Пазарът може и да се затопли към Tesla Cybertruck, след като Илон Мъск потвърди 200 000 резервации за автомобила. Също така той получи широко разпространена подкрепа сред влиятелни потребители на социални медии и дори спортисти, но някои конкурентни производители на автомобили изглежда не са толкова дружелюбни към поляризиращото превозно средство. Сред тях са BMW и Fisker, като и двата изглеждат готови да се подиграват на Tesla Cybertruck и особено с неговата издръжливост и ъгловия дизайн.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Вследствие на разкриването на Cybertruck, което бе помрачено от иначе злополучния инцидент около демонстрацията на бронираните стъкла на автомобила, немският автомобилен гигант BMW използва Twitter, за да промотира своя BMW X5 Protection VR6: бронирана версия на популярния си SUV, който е максимално корав.

Позовавайки се на демонстрацията на Tesla, BMW отбеляза, че неговият X5 Protection VR6 предлага защита срещу счупване „в случай че бъде ударен от метална топка“ - очевидно позоваване на случката от премиерното събитие на Cybertruck.

Коментарът на BMW е интересен, като се има предвид разликата в цената между X5 Protection VR6 и Cybertruck. Започвайки от 39 990 долара, Cybertruck е на цена далеч под SUV-а на BMW, който има базова цена от 58 900 долара преди допълнителните опции. И това е само обикновеният X5. Специалните варианти като BMW X5 Protection VR6, които са предназначени за пълна защита на пътниците, са далеч по-скъпи.

Виж още: 8 важни ъпгрейда за есенния гардероб на всеки уважаващ себе си мъж

И все пак не само BMW е склонен да хвърля сянка на Telsa за нейния Cybertruck. Изцяло електрическият пикап с ъглов и бруталистичен дизайн изглежда почти като антитеза на предишните автомобили на Tesla и в частност елегантния модел S или футуристичния модел X. Ъгловата рамка на Cybertruck след това се превърна в лесна мишена за председателя на Fisker Inc. и дизайнер Хенрик Фискер, който пак в Twitter се забавлява с пикапа на Илон Мъск и особено с неговия екзоскелет, като публикува изображение на подвижна кутия с четири колела.

Виж още: Bollinger B1 точи зъби за Tesla Cybertuck

 

Тагове: