Tesla не е единствената компания, която анонсира относително достъпен електрически SUW през март. Fisker направи завой в същата посока, анонсирайки модел на цена под 40 000 долара, който има няколко предимства пред конкуренцията. 

Като начало стандартният пробег на джипа ще бъде 400 км, докато при Model Y той започва от 300 км. Освен това моделът има широко отварящ се покрив. Опция с два мотора и 4х4 задвижване също е налична.

Всичко това идва с една уговорка: ще трябва да чакате. Дори прототипът няма да бъде готов преди края на тази година, а серийният модел на Fisker се очаква едва към края на 2021 г. По това време трябва да се появи и по-евтината версия на Model Y, но Tesla ще изкара по-скъпите варианти година по-рано. Наличността на модела също остава под въпрос, макар че Fisker планира да сглобява своите джипове в САЩ и да ги продава директно на потребителите, вместо да минава през автосалони.

Когато и да пристигне обаче, колата е важна част от стратегията на Fisker. Компанията планира още два евтини е-модела, с които да извърши изцяло прехода от нишова бутикова марка към съвременен автопроизводител.