Напоследък Tesla е доста заета да демонстрира дългоочакваната по-евтина версия на своя Model 3, както и новата технология за бързо зареждане на автомобилите си. Сега компанията продължава медийното си присъствие с анонс на следващия си модел SUV на име Tesla Model Y.

Кросоувърът е с пробег около 400 км и начална цена от 42 700 долара. През 2021 г. се предвижда по-евтин вариант с по-малък пробег. Като параметри Tesla Model Y изглежда конкурент с подобни предложения от KIA и Hyundai, но като специални характеристики е по-близо до автомобили от по-висок клас като Audi E-Tron и Jaguar I-Pace.  

Подобно на предишните коли на Tesla, новият Model Y e бърз. Високоскоростната версия ускорява до 100 км/ч за 3.5 секунди, докато вариантът за по-дълъг пробег ще го направи за 4.8 секунди.

Според Илон Мъск, предварителните поръчки Tesla Model Y са вече открити. Колата трябва да напусне заводите на компанията до края на тази година. Tesla вече имаше проблеми със спазване сроковете на доставките, така че не е изключено най-нетърпеливите да притежават Tesla Model Y да почакат повече от първоначално обявеното.

Независимо от това компанията очаква Tesla Model Y да се представи добре. Мъск заяви, че предвижда търсенето на Tesla Model Y да бъде по-голямо от това за Tesla Model 3 и съдейки по продажбите на джипове в САЩ може да е прав.

Така заедно всичките Model S, Model 3, Model X и Model Y вече дават "S3XY".

Върна ли си Kando-то Sony? Колко буден е технологичният гигант днес?

---

Той е в ръцете ни! Първи впечатления от „гъвкавия“ Huawei Mate X (ВИДЕО)

 

Тагове: