General Motors се присъединява към други автомобилни производители, заявявайки намерението си да произведе значителен брой електрически автомобили до средата на следващото десетилетие. Днес автомобилната компания обяви, че до 2023 г. ще пусне по пътищата поне 20 електрически автомобила. По време на обявлението тази сутрин Марк Ройс, вицепрезидент на GM North America, заяви, че “GM вярва, че бъдещето е изцяло електрическо”.

Компанията също така представи своя SURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure) електрически тежкотоварен камион с горивна клетка с четириколесно управление. Автомобилът е част от плана на GM да внедри автомобили с горивни клетки в допълнение към електрическите превозни средства и хибридите.

Ройс сподели, че и EV, и автомобилите с горивни клетки ще използват като основа успеха на Chevy Bolt EV, която бе пусната през декември 2016 г. първоначално на пазара в Калифорния и Орегон, а впоследствие и в цялата страна. Сравнително ниската цена на автомобила и похвалите от страна на собствениците и пресата бяха огромна победа за автомобилния производител.

Що се отнася до начина, по който възнамерява да продава автомобили с горивни клетки, докато инфраструктурата за зареждане с гориво все още е в начален стадий, компанията не представи конкретни планове. Все пак, ако GM може да възпроизведе успеха на Bolt при предстоящите си електрически автомобили, то тя може да е в състояние да използва част от влиянието, за да помогне за изграждането на инфраструктурата за горивни клетки.

Оцени:
Рейтинг: 4
Още от Tech

Инцидентът с автономната кола на Uber: какво точно се случи и какво предстои?

17 | 20.03.2018