За всеки, който си мисли, че е-моторите не са добър избор за дълги разстояния - новият Harley-Davidson LiveWire току-що счупи рекорда за 24-часов преход с електрически мотор. Машината от легендарната марка пропътува точно 1723 км за 23 ч и 48 минути.

По принцип е-моторите са известни със своето ускорение, мощност и управление, но като цяло куцат на дълги разстояния. Това обаче не означава, че подобен преход не е постижим; той просто е по-труден, защото спиранията за зареждане ви бавят повече, отколкото бързото пълненe на резервоара с бензин.

Harley-Davidson LiveWire обаче предлага бързо зареждане, което пълни почти цялата батерия за 40 минути. За своя пробег швейцарецът Мишел фон Тел разчита именно на бързото зареждане и прави спирки за по 25 минути по време на своето пътуване, което обхваща четири държави. Мишел стартирал от Цюрих, минал през Щутгарт, завършвайки в Лихтенщайн 24-часовия си преход. За съжаление рекордният пробив няма да бъда записан в Книгата на Гинес, тъй като мъжът не е платил скъпата такса за наблюдатели на организацията.

Ако сте готови да прекарате повече от един ден на този разкошен мотор, трябва да знаете, че най-дългото пътуване с Harley-Davidson LiveWire досега е пробег от над 15 000 км от Аржентина до Калифорния.

Виж още: Илон Мъск: Катастрофите са по-опасни от коронавируса

Тагове: