Електрическият мотор Lightning Strike, за който се говореше от месеци, най-сетне бе анонсиран официално. Машината предлага впечатляващи параметри за доста ниската базова цена от само 13 000 долара. Базираната в щата Калифорния компания е направила доста подобрения спрямо предишния модел LS-218, който държи световния рекорд за най-бърз електрически мотор с 351 км/ч. Новият Lightning Strike не е толкова бърз като своя голям батко, но с 241 км/ч се очертава като втория най-бърз комерсиално достъпен електрически мотор.

Новата версия се предлага в три различни варианта, като всички използват същия мотор с течно охлаждане, но предлагат различни нива на мощност, скорост и капацитет на батерията. Стандартният модел осигурява до 160 км с едно зареждане, а при по-скъпите опции, които струват съответно 17 000 и 20 000 долара, разстоянието вече става 240 и 320 км.

Доставките започват от лятото, като най-напред ще покрият САЩ, а след това ще са налични глобално. По този начин Lightning Strike става може би най-достъпната опция за мощен мотор с електрическо задвижване.