Електрическите скутери често биват приветствани като ефикасна алтернатива на градския транспорт. Те обаче не са без своите недостатъци, един от най-големите сред които са контузиите. С увеличаване на броя на инцидентите ново проучване на CNBC показва, че броят им не само нараства значително, но и половината от тях се дължат на пътници, злоупотребили с алкохол или марихуана, преди да се качат на тях.

Предлагани от компании като Bird и Lyme, е-скутерите могат да бъдат открити във всеки голям град на САЩ, където се наемат за брой минути. Тъй като обаче те могат да бъдат взети и оставени почти навсякъде в града, ездачите почти винаги забравят да носят каска, защото иначе ще им се наложи да я имат носят със себе си, дори когато нямат намерение да карат. Още по-лошо е, че малките колелета на скутерите ги правят по-нестабилни от велосипедите. Неравности и дупки по пътя могат лесно да ви свалят на земята, което води до сериозни проблеми за ездачите без каски. 

Данните от Университетската болница Санта Моника оказват, че 249 души са приети в техните спешни отделения с контузии от е-скутери. Повечето от тях са в резултат на падане, а не на сблъсък. Общо 48 процента от тези хора имат алкохол в кръвта над законната граница за опиянение, а 53 процента са дали положителна проба за наркотици.

Колкото и да са неприятни тези контузии, не можем да сме изненадани от тях. Компаниите за скутери отчитат десетки милиони курсове. С такава голяма употреба не е трудно да си представим няколкостотин падания. Наред с алкохола и наркотиците липсата на опит е другият най-важен фактор за инцидентите. Мнозина възприемат скутерите като играчки и не знаят как да ги управляват безопасно, затова, ако се качите на такова средство, бъдете внимателни и винаги носете каска.

Това е лаптопът на мечтите. Игрите на него са космос! (ВИДЕО)