Tesla връща обратно противоречивата функция Full Self-Driving. Компанията я премахна през октомври след критиката, че е преувеличила степента на автономност на своите коли.    

От днес Tesla вече разделя своя автопилот на два варианта: стандартен автопилот с автоматично управление на волана по магистрали и подобрена версия, наречена Full Self-Driving Capability, която сменя платното, прави завои, влиза в отбивки и др.

По-късно тази година напредналата версия на автопиолта ще позволи на колите на Tesla да се ориентират в сложна градска среда. Шефът на компанията Илон Мъск обяви още, че ще бъде добавена и опцията паркираната ви кола да ви намери навсякъде в рамките на паркинга.  

Стандартната автопилот версия ще струва 3000 долара Ако я вземете заедно с колата или 4000, ако я закупите след това.

Full Self-Driving пакетът ще струва съответно 5000 долара с автомобила и 7000 долара като ъпгрейд. Двете версии ще бъдат налични за всички версии на Tesla Modеl S, X и 3. Други функции, като автоматични спирачки,  предупреждение за опасност от удар и за сляпо място в огледалото ще продължат да бъдат стандартни за всички коли на Tesla, дори и да не си купите автопилот пакета.   

Опцията за автопилот бе най-напред обявена пред 2016 г. с обещанието за редовни софтуерни ъпдейти и висока степен на автономност на колата.  Ъпдейтите обаче така и не се появиха и миналата есен Tesla бе принудена да премахне опцията, за да не обърква клиентите.

Все пак, компанията предупреждава водачите, че трябва непрекъснато да наблюдават движението на колата, когато автопилотът е активиран, което подсказва, че пълната автономия на Tesla все още не е достъпна.

Сушата свърши! Какво ще играем през март?

---

MWC2019: CEO-то на Huawei сподели мнението си за дизайна на Galaxy Fold

 

Тагове: