Германското правителство нареди на Porsche, която е част Volkswagen Group, да изтегли 60 000 автомобила Cayenne и Macan от Европа, предаде Асошиейтед прес.

През февруари Porsche уведоми германските регулатори, че е открила някои “нередности” в своите данни за емисиите. Миналия месец ръководителят на поделението на Porsche за развитие на задвижването, Йеорг Кернер, беше арестуван за ролята си в скандала за емисии “Дизелгейт”.

Това се случва, след като беше разкрито, че спортните автомобили на Porsche отделят прекалено много вредни емисии заради софтуер, който отчита по-ниски стойности на газовете при шофиране.

Федералната агенция по автомобилен транспорт на Германия съобщи, че са обсъждани “недопустими манипулирани устройства”, които водят до повишено количество емисии от вредни азотни оксиди. 

Засега компанията отказва коментар по случая, но това изтегляне на автомобили едва ли ще засегне САЩ. Дизеловият модел Macan никога не е пускан в продажба там, а Porsche също не е подготвял 4.2-литровия дизелов Cayenne за този пазар. Около 11 500 бройки модел Cayenne вече бяха изтеглени през октомври 2017 г.

Тагове:
Най-четени
Всички

Телефон със селфи камера под дисплея? Ще видим след само два дни

130 | 24.06.2019
Още от Tech

Вградената в екрана камера е триумф на дизайна, но не и на фотографията

21 | Преди 17 ч.