Останаха съвсем малко производители, които не са се включили в сегмента на изцяло електрическите автомобили. Aston Martin влиза в играта със страхотен играч – Lagonda Vision. Това е електромобил с автономни функции от бъдещето, който ще възроди луксозната емблема.

И понеже няма голям V6 или V8 двигател, който да заема много място, дизайнът е променен, така че в купето да има повече пространство за четирима души, всеки от които с два метра височина. От компанията твърдят, че батериите и технологиите за задвижване, които са вградени в пода, спомагат всеки пътник да има много пространство. Интериорът на концептуалния автомобил е изработен от сравнително старомодни материи, сред които кашмир и коприна. Не бихте яли спагети в колата, нали?

Вратите на Lagonda Vision се отварят навън и нагоре. Това позволява на пътниците да влизат и излизат, без да се привеждат. Това далеч не е най-интересната технология, вложена в луксозния автомобил. Творението на Aston Martin има волан, който може да сменя позицията си - отляво или отдясно в зависимост от това, в коя държава шофирате. Освен това Lagonda трябва да има автономни функции от ниво 4. Когато колата е в автономен режим, седалките могат да се обърнат една към друга и пътниците отпред удобно да общуват с тези отзад.

Aston Martin твърди, че новият им електромобил ще има 650 км пробег с едно зареждане на батериите. Автомобилът ще има внедрени и последни технологии за безжично зареждане.

Посетителите на автоизложението в Женева имат възможност да видят макет на автомобила в 40% от реалния размер. Lagonda трябва да започне серийно производство след 2021 година. Ако средствата наистина не са проблем за вас, можете да започнете обратното броене.