Когато говорим за Сингапур, има две неща, които винаги споменаваме: високия стандарт на живот и ограничено място за строеж на нови сгради. С тези две неща на ум бихте ли се сетили за по-добро място, на което да изникне гигантски "автомат" за луксозни автомобили? 

Най-вероятно точно това са си мислели от компанията Autobahn Motors. Тя стартира като дилър на автомобили втора ръка в стандартни шоуруми, но наскоро отвори 15-етажна сграда в Сингапур, която изглежда точно като автомат за детски коли играчки. В нея са побрани 60 автомобила от най-висок клас и от марки като Ferrari, Bentley и Porsche, които могат да бъдат закупени от посетителите на сградата. Вместо обаче да залагат на конвенционален тип сделки при продажба, Autobahn Motors са взели присърце идеята за "автомат за луксозни автомобили". Купувачите могат да поръчат желаната от тях кола чрез специално персонализирано приложение на специален таблет в сградата. Автомобилът се появява пред тях до две минути след транзакция на сумата благодарение на уникална система за доставки тип "рибена кост", която е монтирана в сградата.

"Искахме да създадем място, на което да сложим много автомобили. И в същото време искахме да сме креативни и иновативни," казва Гари Хонг, генерален мениджър на Autobahn Motors пред Reuters. 

Можете да видите "автомата" за луксозни автомобили през Google Street View тук.

Оцени:
Рейтинг: 3
Още от Tech

Музиканти тръгват на турне, пеейки на местни езици с Google Translate

11 | Преди 10 ч.