Volvo и Google обединяват сили, за да създадат нова инфотейнмънт система за колите на шведската компания, която ще бъде захранвана от Android. В рамките на партньорството следващото поколение на платформата Sensus ще бъде построено на Android основа и разработено съвместно от двете компании.

Партньорството обещава нов революционен подход, който ще подобри дигиталния живот на потребителите, когато са в колите си или около тях.

Volvo работи съвместно с Google и по друга инициатива за обновяване на настоящите модели чрез добавяне на приложението за намиране на локации Google Local Search. Това ще стане с актуализация на навигационната система Sensus Navigation в настоящите Volvo модели.

Volvo не е единствената компания, която гласува доверие на Android. Наскоро Fiat Chrysler също обяви, че ще интегрира Android Nougat в своята Uconnect аудиосистема, припомня Engadget. Обосновката за промяната на операционната система е, че тя ще отвори вратата на огромен брой приложения и услуги от трети страни.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Внимание - появиха се фалшиви приложения за биткойн портфейли

10 | Преди 13 ч.