Ако сте зад волана на автомобил, който трябва да избяга след банков обир, гледката на този звяр в огледалото за обратно виждане със сигурност ще ви притесни. Имайки предвид, че новата модифицирана хибридна версия на Fusion Police Responder Hybrid е предназначена за нуждите на полицията, навярно такава е била и идеята на Ford.

Нека думата "хибрид" не ви заблуждава; колата е претърпяла сериозни изпитания в реални условия, преди да бъде готова за пазителите на реда. Автомобилът има допълнително охлаждане, по-здраво окачване и бронирани врати. Освен това предните седалки са със специално покритие срещу намушкване, а местата са специално направени по-широки, за да могат полицаите да седят с всичкото оборудване по коланите си.

Responder Hybrid Sedan има двулитров двигател, допълван от електрически мотор. На ток колата може да развие до 100 км/ч и този режим е подходящ, когато се налага тихо патрулиране. Хибридната система ще спести до 3800 долара на година на кола. В режим "преследване", газта вече е на макс.

Ford прави полицейски коли от 20-те години на миналия век, припомня Wired, а моделът Crown Victoria е може би най-добре познатият от тях.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Google Lens е достъпен за Google Assistant на Pixel телефоните

0 | Преди 13 ч.