Година и половина след като клиентите в САЩ започнаха да получават своите поръчки, първите Tesla Model 3 коли достигнаха до шосетата в Европа. В началото на седмицата първата партида пристигна на пристанище в Белгия и сега щастливите собственици са уведомени, че могат да вземат своите коли от завода на Tesla в Холандия.

Разбира се, в типичен за компанията стил проблеми има – някои от явилите се клиенти не са успели да приберат колите си, защото Tesla не е доставила толкова бройки, колкото е предвиждала първоначално. Малко по-късно Илон Мъск потвърди в Twitter, че компанията имала „неочаквани предизвикателства“ на белгийското пристанище, без да уточни какво точно има предвид.

Друга партида от Tesla Model 3 трябва да пристигне до няколко дни. Към януари 2019 г. в Европа са поръчани около 14 000 бройки от модела. Към момента тук е достъпна само по-скъпата версия, докато по-евтиният вариант със задна предавка е наличен само в САЩ.

Мъск вече обяви, че за да станат по-евтините модели изгодни за производство, ще са необходими повече поръчки. Стъпването на Tesla Model 3 в Европа като втори континент, където колата е налична, е важна крачка именно в тази посока.

За пръв път Tesla Model 3 бе предложен през март 2016 г. и тогава само за месец компанията отчете 325 000 поръчки.

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Защо заличиха Кристиано Роналдо от обложката на FIFA 19?

5 | 18.02.2019
Още от Tech

Litho е умно бижу от бъдещето за вашия пръст (ВИДЕО)

18 | Преди 15 ч.