Международният филмов фестивал в Кан отново си партнира с Renault за своето 72-ро издание, което ще се проведе от 14 до 25 май 2019 г. Официалният автопарк ще се състои от 300 автомобила Renault, сред които Renault ESPACE, TALISMAN, TWIZY и ZOE. Renault ще организира над 20 000 трансфера до филмови премиери, интервюта и до червения килим.

Всяка година около 40 автомобила Renault участват в около 200 телевизионни предавания и филми, включително френските сериали „Черен барон“ и „Десет процента“ и филмите „Жена на война“ на Бенедикт Ерлингсон и „Видение“ от Наоми Кавасе.

 

Alpine A110 в новия филм на Клод Льолуш

„Тази година Alpine A110 е с фантастична роля в „Най-добрите години от един живот“, най-новия филм на Клод Льолуш с Жан-Луи Трентинян и Анук Еме, представен извън конкурса. Льолуш е филмова легенда и единственият френски режисьор, печелил „Златна палма“ и „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм за „Един мъж и една жена“ през 1966 г. "

Виж още: Наградите "Оскар" 2019 – нещо ново, нещо старо и нещо назаем...


Renault, партньор в киното от над 120 години

Историята датира от 1898 г., когато братя Люмиер създават първите си филмови студиа в близост до фабриката на Renault на остров Сегуин в Булон Биянкур. В резултат на близките отношения, създадени между двете семейства, Renault се превръща в предпочитан партньор на актьори и режисьори. Автомобилите Renault участват в първите рекламни филми, а по-късно във филми на Жорж Мелиес, Жулиен Дювивие, Жак Тати, Клод Соте, Стивън Спилбърг, Джеймс Камерън и Вим Вендерс.

Освен на Международния фестивал в Кан Renault е партньор на „Унифранс“ и френските филмови награди „Сезар“, както и на фестивалите в Довил, Лион, Кобург и Ангулем.

Виж още: Renault и Essilor намаляват смъртността на пътя

Тагове: