Макар и наскоро представено на Автомобилния салон в Женева, новото Renault CLIO спечели първата си награда! Моделът спечели вота на публиката, която го избра за най-добър сериен автомобил в конкурса Auto Plus / RTL / Turbo Grand Prix. Емблематичният градски автомобил спечели с мнозинство от 56% от гласовете в съревнование с други 8 модела, представени на Автомобилния салон.

Новото Renault CLIO отваря нова страница в историята, започнала през 1990 година. Почти 30 години по-късно CLIO е най-продаваният френски автомобил в световен план с 15 милиона продадени бройки. 2019 бележи началото на петото поколение на модела. CLIO разчита на своя просторен и иновативен интериор, най-големи екрани в сегмента, съчетани с новата мултимедийна система Easy Link. Моделът е пионер за Renault и сегмента в много отношения. Новото Renault CLIO представя нова хибридна технология E-TECH, както и усъвършенствани системи за помощ при шофиране (първа стъпка към автономната мобилност).

„Радваме се, че широката публика е ентусиазирана по отношение на дизайна на новото Renault CLIO. Интериорната революция е поразителна, като „умният кокпит“ се фокусира върху технологията, комфорта и простора за водача и всички пътници. CLIO е универсален автомобил и технологиите на борда му ще улеснят още повече ежедневието на нашите клиенти”, коментира Антоан Женен.

Дългосрочен тест драйв на Renault Koleos

---

2019 Renault Megane и 1.3 TCe: неочаквано добра комбинация (тест драйв)