Една от големите звезди на тазгодишното автоизложение North American International Auto Show не бе мощен и лъскав автомобил, а една концепция за симпатичен минибус на Volkswagen. Използвайки познатия от миналото дизайн, немската компания проектира върху него идеята си за това, как да изглежда този бус през XXI век.

Наречен I.D. Buzz, той се задвижва с електричество и може да се движи сам. Още по-готиното е, че за разлика от повечето концепции, които са само демонстрации на идеи, компанията възнамерява да пристъпи към серийно производство и да пусне I.D. Buzz до 2022 г.

Батерията на буса позволява да изминете около 350 километра с едно зареждане, а електрическият мотор има доста впечатляващите 369 конски сили. За сравнение оригиналният микробус имаше само 25. Да, времената наистина се променят.

Тази мощност е достатъчна, за да ускорите буса до 100 км/ч за по-малко от пет секунди. Веднъж в движение, шофирането от ваша страна изобщо не е задължително. С едно натискане на бутона целият интериор се променя и седалката ви може да се върти на 180 градуса, за да се обърнете с лице към останалите пътници, докато микробусът се движи сам.

I.D. Buzz наистина е този светъл и доста шарен лъч, от който Volkswagen определено се нуждае в момента. Въпреки че това може да се каже за много бъдещи модели, в случая наистина нямаме търпение да видим микробуса в движение!