Компанията Electra Meccanica има предложение за натоварения градски трафик - нейната едноместна електрическа кола Solo е съвсем компактна, маневрена и се зарежда със системата Halo на Qualcomm, която се ползва и от състезателните коли във Формула Е.

Иновативната технология зарежда батерията на автомобила не само когато е спрял, но и в движение, при това до скорост от цели 100 км/ч, информира Slash Gear. Безжичното зареждане означава, че реално може да поддържате пълния капацитет на батерията просто като паркирате колата всеки ден върху подложката за зареждане в гаража, и никога няма да ви се налага да ползвате кабели. Технологията наистина е интересна и гиганти като Mercedes, Audi и BMW също проучват начини да я въведат в своите е-коли.

Самата Solo се задвижва със 17.3 kWh батерия, която при пълен капацитет осигурява пробег от около 170 километра. Това е доста по-малко от стандарта за електрическите коли, но предвид компактните размери и стриктно градското предназначение трябва да е достатъчно.

Electra Meccanica вече приема предварителни заявки на цена от 15 500 долара. Доставките ще започнат да се изпълняват към края на годината.